Vijelii si furtuna cu praf saharian. Ultimul anunt al meteorologilor

Dupa zilele frumoase cu soare, vremea se schimba in Romania, iar unele modificari vor afecta si Banatul.

CITESTE SI: Tupeul incredibil al unui tanar. A sarit sa ii bata pe politisti 

ANM a emis o avertizare de cod galben de furtuni care va fi valabila aproape toata ziua de marti. Atentionarea va intra in vigoare la ora 9 dimineata si va expira in jurul orei 23.

In aceasta perioada vor cadea ploi in aversa, se vor maifesta descarcari electrice, ar pe alocuri va aparea si grindina. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/mp.

Vantul va prezenta si el intensificari locale, cu viteze cuprinse intre 45 si 55 km/h, iar la munte ar putea ajunge la aproximativ 80 km/h.

ANM a anuntat ca, totodata, o masa de aer incarcata cu particule de praf saharian va incepe sa circule, din seara de luni, dinspre nordul Africii catre Europa, inclusiv in Romania, unde acest fenomen va putea fi observat in zonele si intervalele in care va ploua si praful se va depune. Acest val va aduce si temperaturi ridicate in unele zone

Marti, temperaturile in Banat vor ajunge la 24 de grade, pentru ca o zi mai tarziu mercurul din termometre sa ajunga pana la 27 de grade.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.