Ii asteapta cu bratele deschise. Tara care isi deschide plajele pentru turisti

Tarile europene au inceput sa ridice restrictiile impse in lupta cu coronavirusul, iar una dintre ele merge si mai departe si incepe lupta pentru sprijinirea unuia dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie.

CITESTE SI: Un proiect de stadion in blocaj, pentru altul locatia este inca… secreta, la Timisoara. Arenele existente, o catastrofa. Foto

Croatia isi va redeschide litoralul de la Marea Adriatica pentru turisti, insa vara va fi diferita fata de cum era inainte de pandemia de COVID-19.

Anuntul a fost facut de directorul Institutului de Sanatate Publica de la Zagreb.

Cu siguranta vom merge pe litoral. Abia astept sa merg la mare, dar nu va exista inghesuiala pe plaje„, a afirmat Krunoslav Capak la postul public de televiziune.

Deocamdata nu este stabilita o data exacta la care vor putea veni turistii pe plaje, insa un lucru este cert, nu va mai exista aglomeratia din alti ani.

Politia locala, operatorii plajelor, autoritatile municipale si hotelurile vor trebui sa se asigure ca sezlongurile si prosoapele nu vor fi unele peste altele, pentru ca virusul e inca printre noi„, a adaugat el.

Dependenta puternic de incasarile din turism, Croatia promoveaza ideea unui protocol de sanatate la nivelul UE care sa faciliteze calatoriile, scrie digi24.ro.

Croatia are in prezent 2119 cazuri inregistrate de imbolnavire cu coronavirus, 1601 vindecati si 85 de morti.

Foto: touropia.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.