Vesti bune pentru parinti. Pot sta acasa cu copiii si dupa finalul starii de urgenta

Cum scolile sunt inchise pana in toamna, iar copiii vor trebui sa invete de acasa, parlamentarii au luat noi masuri pentru a veni in intampinarea parintilor, prin modificarea unei ordonante de urgenta.

CITESTE SI: Elevii scolii din Sag vor primi tablete pentru scoala online. Proiectul respins marti de consilierii liberali a fost aprobat miercuri, in unanimitate 

Deputatii au prelungit perioada pana cand parintii isi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor, prin modificari aduse ordonantei care prevede stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2. Proiectul a fost sustinut de Ministerul Muncii.

Potrivit actului normativ, se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia suspendarii cursurilor sau inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt inscrisi, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situatii extreme decretate astfel de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu. Potrivit unui amendament initiat de deputatii Adrian Solomon (PSD) si Eva Andrea Csep (UDMR) „prin exceptie, in anul 2020, aceste prevederi se aplica si pe perioada imediat urmatoare incetarii starii de urgenta, pana la incheierea anului scolar”.

O alta modificare introdusa se refera la faptul ca pot beneficia de aceste prevederi parintii care au copii cu varsta de pana la 12 ani, inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant, sau au copii cu dizabilitati cu varsta de pana la 26 de ani (fata de 18 ani, cum era prevazut initial), inscrisi in cadrul unei unitati de invatamant.

Citeste mai multe: AICI

Foto: republica.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.