Prima tara din Europa care reduce numarul elevilor din clase

Dupa ce arelaxat deja o parte dintre restrictiile impuse pentru a impiedica raspandirea coronavirusului, Spania pregateste noi masuri, pentru protectia copiilor.

CITESTE SI: Momente de panica la Timisoara. Incident pe linia de tramvai, pantograf dat peste cap de un cablu ajuns pe linia contact 

Guvernul spaniol are in plan o reorganizare in sistemul de educatie pentru a-i proteja pe elevii de toate varstele.

Pana acum, in majoritatea regiunilor din Spania clasele din invatamantul primar puteau avea pana la 28 de elevi, iar cele de liceu 40. Conform noilor reguli, numarul maxim admis pe viitor va fi de 15. Modificarea va intra in vigoare in septembrie, cand se redeschid scolile, si va afecta probabil scolile din mediul urban, deoarece in mediul rural clasele erau deja de multe ori mai mici.

Ministrul educatiei, Isabel Celaa, a declarat insa ca nu exista suficiente fonduri pentru impartirea spatiului in salile de clasa. Probabil ca urmeaza sa se foloseasca un „sistem mixt”, cu ture de dimineata si de dupa-masa, iar o parte din ore se vor desfasura online”, a explicat ministrul.

Citeste mai multe AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Cine-i tipa in galben? Profesoara sau eleva?