Anunt important de la Aquatim: NU aruncati manusile si mastile de protectie in canalizare. Zeci de metri cubi de deseuri adunati din gratarele statiei de apa la Timisoara

TIMISOARA. Canalizarea nu este cos de gunoi. Acesta este mesajul Aquatim, dupa ce in doar cateva cateva ore, angajatii companiei au strans zeci de metri cubi de deseuri de pe deseurile statiei de epurare.

Se stie ca apa uzata care ajunge in statie este incarcata cu numeroase deseuri, dar, acum, odata cu introducerea obligativitatii purtarii mastilor, pericolul este si mai mare. El vine din faptul ca, din pacate, unii timisoreni arunca aceste masti, dar si manusi, in canalizare. Aquatim constata o crestere ingrijoratoare a numarului lor, ceea ce este periculos si total neindicat.

In noaptea de sambata spre duminica (pe timpul ploii), in doar cateva ore, pe gratarele statiei de epurare, s-au strans 32 de metri cubi de deseuri/peste 4 containere/un container are in jur de 7 metri cubi – fata de o zi normala, in care se colecteaza intre 0,5 si 0,9 metri cubi – printre care se regasesc masti si manusi.

Ca atare, Aquatim revine cu recomandarea, prezenta si in campania permanenta a companiei, numita „Canalizarea nu e cos de gunoi”, apeland la intelegerea si ratiunea clientilor: Nu aruncati mastile chirurgicale in canalizare! Evident, nici servetelele umede, betisoarele de urechi, resturile materiale, in toaleta! Pericolul la care se expun oamenii statiei, dar si dumneavoastra, este unul important.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.