Urci si cobori doar pe unde trebuie. Regulile impuse de STPT pentru circulatia cu mijloacele de transport in comun la Timisoara

TIMISOARA. In urma cu aproape o saptamana Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a decis sa ridice restrictiile cu privire la circulatia mijloacelor de transport la Timisoara.

CITESTE SI: Prefectul de Timis preia apelul fostului sef al ISJ Timis de la inceputul pandemiei si cere donatii in tablete, laptopuri si telefoane pentru scoala online. 6000 de elevi din judet nu pot invata pentru ca nu au echipamente 

Odata cu disparitia unora dintre acestea, Societatea de Transport Public Timisoara a stabilit noi reguli pentru calatoriile cu mijloacele de transport in comun.

La fiecare categorie de autovehicule calatorii vor trebui sa urce si sa coboare doar pe usile desemnate, sa isi dezinfecteze mainile si sa stea la 1,5 metri distanta. De asemenea, purtarea mastii de protectie este obligatorie.

Iata setul de reguli impus de STPT in mijloacele de transport!

In mijloacele de transport in comun prevazute cu patru usi, urcarea se va efectua pe usile 1 si 3, iar coborarea pe usile 2 si 4.
In mijloacele de transport in comun prevazute cu trei usi, urcarea se va efectua pe usa 2 (usa din mijloc), iar coborarea pe usile 1 si 3.
In mijloacele de transport in comun prevazute cu doua usi, urcarea se va efectua pe usa 1, iar coborarea pe usa 2.
Dupa urcarea in orice mijloc de transport in comun, este indicat ca toti calatorii sa se dezinfecteze pe maini, fiecare mijloc de transport in comun fiind prevazut cu dozator cu lichid dezinfectant. De asemenea, calatorii nostri au obligatia sa poarte masca de protectie sanitara, care sa acopere gura si nasul. Calatorii care nu au astfel de masti pot apela la esarfa sau fular.
La fel de importanta este si distantarea fizica intre calatori, care va trebui sa fie de cel putin 1,5 metri„, au transmis reprezentantii STPT.

Si in aceasta perioada angajatii STPT fac dezinfectia mijloacelor de transport in comun si se ocupa sa asigure functionarea aparatelor de dezinfectant.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In sfarsit, intram in civilizatie! In afara purtarii mastii, restul ar fi trebuit sa fie practicat demult. Uite ca in criza asta reusim sa ne educam putin.

  2. E o prostie, in autobuzele din Tm nu ai loc sa te plimbi prin autobuz, de ce sa urc pe o usa si sa merg la alta daca e aglomerat? doar sa ma frec de altii? Dar daca e gol? de ce sa pun mana pe toate barele???

    CHIAR NIMIC nu se face cu cap?

    Daca aveam auro cu culoare late mai ziceam , daca in auto din tm daca pui un copil de 7 ani pe culoar nu ai loc de trecere nici pentru o scobitoare!