Cea mai sigura tara din lume in plina pandemie. De la sute de cazuri de imbolnaviri pe zi, la numai cateva zeci la 1 Mai. Restrictii ridicate

Oamenii au respectat cu sfintenie restrictiile si in numai o luna numarul de cazuri de imbolnaviri a scazut spectaculos, iar Guvernul a inceput sa ridice interdictiile.

CITESTE SI: N-are liniste pe timp de pandemie si e aproape de oameni. Mitropolitul Banatului a dus tone de alimente si apa la spitale si la centrele de asistenta sociala din Timisoara. Foto

S-a intamplat in Australia, tara care poate fi considerata in acest moment cea mai sigura din lume in lupta impotriva coronavirusului. Daca in ziua de 28 martie, acolo s-au raportat 460 de cazuri de noi imbolnaviri de COVID-19, in prima zi a lui mai, numarul cazurilor noi raportate a fost de numai 16.

Si vestile bune nu se opresc aici. Regiunea Queensland nu a mai raportat niciun caz nou din 27 aprilie 2020, in timp ce Australia de Sud de mai bine de o saptamana.

Ca urmare a acestor date, Guvernul a permis deja adunarile de doua pana la zece persoane, parcurile au fost redeschise, iar 60% dintre elevii scolilor publice s-au intors in salile de clasa. Au fost redeschise de asemenea bazinele de inot si piscinele publice, bazele si terenurile de golf.

Guvernul australian aree in plan redeschiderea pub-urilor, restaurantelor si salilor de gimnastica dupa 15 mai, scrie digisport.ro.

In Australia, o țara cu aproximativ 25 de milioane de locuitori, au fost confirmate pâna la 1 mai 6.783 de cazuri de coronavirus si 98 de decese. Numarul pacienților care s-au vindecat este de 5.789.

Foto: news.abs-cbn.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.