Eroii de la telefon. Un dispecer al 112 a salvat viata unui tanar care nu mai respira

Nu doar medicii, politistii sau pompierii pot fi eroi in vreme de pandemie, ci si oamenii care stau in dispecerate si directioneaza echipajele catre urgente.

CITESTE SI: Aplicatia care face singura ancheta epidemiologica, dezvoltata de studentii de la Politehnica din Timisoara, cu sprijinul doctorului Virgil Musta. Ajuta medicii sa gaseasca mai repede oamenii care au intrat in contact cu un bolnav infectat cu coronavirus. Cum functioneaza 

Asta a facut Silvian Negrut, un dispecer de la ISU Brasov. Barbatul era de serviciu, in momentul in care un coleg al sau a preluat un apel de la o femeie din Ghimbav. Aceasta a anuntat ca barbatul de langa ea nu mai respira.

In timp ce colegul sau incerca sa o faca pe femeie sa fie calma si ii spunea pas cu pas ce trebuie sa faca, plutonierul adjunct Negrut a sunat un echipaj care dusese un pacient la spitalul din Fagaras si l-a redirectionat catre Ghimbav.

Salvatorii au ajuns in scurt timp la adresa indicata si au gasit un barbat de 37 de ani care nu respira si nici nu avea puls.

S-au aplicat manevre de resuscitare, inima bărbatului a început să bata, iar respiratia i-a revenit. Victima a fost scoasa din stop cardio respirator, a fost intubata si transportata la UPU Brasov…Modul de gestionare al apelului a fost exemplar. Faptul ca echipajul a fost redirectionat si a ajuns intr-un timp mult mai scurt, cat si asistenta telefonica si indicatiile primite de la dispecerul ISU au fost salvatoare„, au transmis reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.