Mesajul RETIM de Ziua Pamantului. Evitati risipa de alimente

TIMISOARA. Consumati doar cat va trebuie, aruncati mai putine deseuri in pubela neagra pentru a ajuta mediul.

Acesta este mesajul pe care RETIM vrea sa il transmita locuitorilor din Timisoara si din judet de Ziua Pamantului, pentru a evita incarcarea cresterea cantitatii de deseuri reziduale duse catre groapa de gunoi.

Compania de salubritate ii sfatuieste pe oameni sa evite cumparere din magazine doar cat le trebuie pentru a evita mai apoi stricarea alimentelor neconsumate si aruncarea lor in pubela neagra. Aceste obiceiuri au pot dauna mediului inconjurator.

O alta consecinta extrem de serioasa este ca odata ajunsa la groapa de gunoi, mancarea aruncata amestecata cu deseurile reziduale se descompune foarte lent, degajand metan. Metanul este unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de sera. Odata ajuns in atmosfera metanul poate retine de 86 de ori mai multa caldura ca dioxidul de carbon, contribuind masiv la incalzirea globala„, transmis reprezentantii RETIM.

Compania de salubritate vine astfel cu o recomandare pentru locuitorii din Timis.

Ca sa evitam risipa, cel mai simplu este cumparam mai putine alimente, mai des si sa donam alimentele si mancarea gatita pe care nu o putem consuma in termenul de valabilitate„, transmit reprezentantii RETIM.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.