Summit pentru salvarea unui sector lovit puternic de pandemia de coronavirus. Planurile liderilor europeni

Toate sectoarele economiei europene au avut de suferit din pricina pandemiei de coronavirus, iar oficialii UE cauta solutii pentru revenirea la normalitate. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai lovite care are mare nevoie de anjutor.

CITESTE SI: A coborat o scara si a urcat un munte. Un barbat a cucerit Everestul in propria casa 

Comisarul european pentru piata interna, francezul Thierry Breton, a propus marti organizarea, in lunile septembrie-octombrie, unui summit european dedicat turismului, un sector puternic lovit de consecintele pandemiei de coronavirus.

Acest sector, care este responsabil pentru 12% din locurile de munca si 10%-11% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, este deosebit de afectat de masurile de carantina si restrictiile de deplasare introduse pentru a opri raspandirea coronavirusului.

Breton a precizat ca summit-ul ar avea drept obiectiv „analizarea modului cum va arata turismul dupa criza si punerea la punct a unei foi de drum spre un turism european, durabil, inovativ si rezistent”.

Breton a insistat de asemenea asupra necesitatii de a apara companiile europene din domeniul turismului, care ar putea fi vizate de investitorii straini.

Citeste mai multe: AICI

Foto: reporterglobal.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.