A coborat o scara si a urcat un munte. Un barbat a cucerit Everestul in propria casa

Inchisi in casa de pandemia de coronavirus, oamenii au devenit mai inventivi in ceea ce priveste petrecerea timpului liber. Asculta muzica, citesc, se uita la filme si seriale, insa un englez a decis sa… escaladeze Everestul.

CITESTE SI: Mesaj pe una dintre minunile lumii, in vremuri de pandemie de coronavirus 

Si nu a facut-o pe calculator, ci in… realitate, in propria casa. John Griffin este un englez de 53 de ani care locuieste alaturi de sotie si fiica intr-o casa cu trei etaje din Shoreham-on-Sea, in sudul Angliei. Ideea de a urca pe cel mai inalt varf al lumii din propria locuinta i-a venit dupa o gluma.

Locuiesc intr-o casa destul de inalta si am coborat sa iau o ceasca de ceai pentru sotia mea. Cand m-am intors i-am spus ca, in momentul in care aceste restrictii se vor ridica, o sa ma simt de parca am urcat pe Everest„, a declarat Griffin, pentru CNN.

Barbatul a urcat si a coborat in fiecare zi, timp de 6 ore si jumatate, cele trei etaje ale casei sale. Patru zile mai tarziu, dupa 1.363 de urcari pana la ultimul etaj si 40.846 de pasi in total, Griffin urcase inaltimea Muntelui Everest – aproximativ 8.850 de metri.

Griffin a si marcat momentul in care „a cucerit Everestul” si a sarbatorit alaturi de sotie si fiica prin arborarea unui steag al Marii Britanii pe terasa casei.

Foto: edition.cnn.com, scitecheuropa.eu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.