Specie rara regasita dupa un secol in vestul Europei, pe timp de pandemie

Coronavirusul i-a inchis pe oameni in case, dar animalele au inceput sa umble tot mai libere. In mai multe zone ale Europei au fost vazute animale pe strazile oraselor si chiar au fost descoperite specii crezute disparute.

CITESTE SI: Va multumim, Fratilor! Mesaj emotionant al italienilor pentru medicii straini veniti sa-i sprijine in lupta impotriva coronavirusului. Intre ei si din Timisoara. Video 

S-a intamplat in nordul Frantei, aproape de satul Londinieres, in departamentul Seine-Maritime, unde un lup cenusiu a fost filmat cu o camera cu infrarosu. Animalul a fost zarit in aceasta parte a tarii pentru prima data dupa 100 de ani.

Lupul s-a plimbat putin prin apropierea unei gospodarii, dupa care s-a intors linistit in padure.

Lupii cenusii europeni au reintrat în Franta, venind din Italia, in anii ’90, dupa ce au fost vanati pana la exterminare la începutul anilor ’30. Putinele exemplare s-au raspandit in cateva locuri din tara, dar niciunul nu a fost vazut pana acum in nordul Frantei, relateaza Telegraph.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.