Le-au inviat speranta. Oameni cu suflet mare din Timisoara au luminat sarbatorile pentru 200 de familii care nu mai aveau ce pune pe masa copiilor si batranilor

TIMISOARA. Pachete cu mancare si produse de igiena au fost duse in 200 de case in Saptamana Mare de voluntarii Asociatiei Acasa in Banat, in cadrul campaniei Dar din Dar.

Voluntarii Asociatiei au reusit in cateva zile sa stranga nu mai putin de 4 tone de alimente si produse de igiena. Acestea au fost puse in pachete si incarcate in masini care au plecat in graba catre localitati din Timis si Caras-Severin pentru le oferi familiilor sarmane.

Voluntarii au cutreierat 40 de localitati din cele doua judete si au livrat pachetele ce cuprindeau conserve, dulciuri, produse de igiena, sapun si detergenti la peste 200 de familii.

Pentru noi a fost uimitor sa ajungem in localitati unde, la marginea satului, locuiesc oameni in conditii de Evul Mediu. Am gasit oameni batrani care ne-au intampinat plangand pentru ca nu mai aveau bani de mancare, parinti disperati ca au ramas in perioada asta fara loc de munca si nu mai au ce pune pe masa copiilor. Impreuna cu toti cei care ne-au sustinut am adus o bucurie, o raza de speranta si de umanitate in aceste zile. Ne dorim foarte mult sa continuam acest proiect, deoarece sunt mult mai multe familii care au probleme foarte mari, in perioada aceasta” a declarat Radu Trifan, presedintele Asociatiei Acasa in Banat.

Dar din Dar este o campanie a Asociatiei Acasa in Banat pentru sustinerea familiilor defavorizate, aflate intr-o situatie extrem de dificila si accentuata de pandemia generata de virusul SARS-CoV-2. Foarte multe persoane au fost afectate, se afla in somaj, le-au scazut veniturile sau pur si simplu nu au pe nimeni care sa le dea o mâna de ajutor. Sprijinul oferit le va ajuta sa treaca mai usor peste aceasta perioada.

Campania este sustinuta financiar de Fundatia Comunitara Timisoara si Alergotura, prin fondul „Solidari in fata COVID-19”, dar si din donatii facute de societati comerciale si persoane private.

Persoanele juridice pot face sponsorizari constând in alimente aflate in termen de valabilitate. Toate donatiile se vor face cu respectarea masurilor de protectie si distantare sociala.

Asociatia Acasa in Banat poate fi contactata pe pagina de Facebook sau la adresa de email [email protected]. De asemenea, puteti face o donatie in contul Asociatiei in Banat, mentionând numele campaniei: Dar din Dar.
Donatii in LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Donatii in EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
SWIFT/BIC: BTRLRO22
PayPal: [email protected]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.