Barca cu migranti, rasturnata in apele Dunarii. Noua oameni au fost salvati din 18

O barca in care se aflau 18 persoane, intre care 16 migranti si doua calauze, s-a rasturnat in apele fluviului Dunarea, dupa ce barca a luat apa, iar oamenii s-au speriat si s-au ridicat in picioare. Noua persoane au fost salvate de politistii de frontiera care au intervenit rapid cu mai multe ambarcatuni, restul fiind cautati de scafandri si politisti de frontiera.

CITESTE SI: S-a schimbat schimbarea. Romanii care vin de Paste din zone rosii, obligatoriu in carantina

Potrivit reprezentantilor Politiei de Frontiera, joi seara, in jurul orei 22.00, politiştii de frontiera din cadrul sectorului Politiei de Frontiera Drobeta Turnu Severin, in timp ce se aflau in misiune in zona de responsabilitate, au observat, in dreptul kilometrului fluvial 924, mai multe persoane in apele fluviului Dunarea care strigau dupa ajutor.

Imediat politistii de frontiera au intervenit cu doua ambarcatiuni rapide, fiind salvate noua persoane care se aflau in pericol de inec. Concomitent au fost alertate echipajele ISU Mehedinti, Serviciul de Ambulanta Judetean Mehedinti si Capitania Drobeta care au intervenit la fata locului. Persoanele salvate, opt cetateni afro-asiatici si un sarb, aflate in stare de hipotermie, au fost transportate cu ambulantele la Spitalul Judetean de Urgenta Drobeta Turnu Severin pentru ingrijiri medicale. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical ulterior fiind plasate intr-un centru de carantina de pe raza judetului Mehedinti. Din primele verificari s-a stabilit ca in barca se aflau 18 persoane, 16 migranti cu diferite nationalitati şi doua calauze sarbe. Cei in cauza au plecat din Serbia, insa la scurt timp in ambarcatiune a inceput sa intre apa. Speriati, migrantii s-au ridicat in picioare, iar barca s-a rasturnat in apele sarbesti”, transmite Politia de Frontiera.

Cautarile in apele fluviului Dunarea sunt continuate de catre echipaje ale Politiei de Frontiera si scafandri de la ISU Mehedinti.

In cauza se deruleaza cercetari sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Drobeta Turnu Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.