Plaja sub umbrela, in camere de plexiglas. Solutii de vacanta gasite in tara cel mai crunt lovita de coronavirus

Italia este tara cea mai lovita de pandemia de coronavirus de pe continent, insa acest lucru nu ii impiedica pe locuitori sa se gandeasca la vacantele pe plaja din vara ce urmeaza.

CITESTE SI: Premiera nationala la Timisoara. Se testeaza primul dispozitiv de sterilizare a aerului expirat de pacientii infectati cu coronavirus, realizat la Universitatea Politehnica 

Cum este greu de crezut ca vor putea calatori in strainatate pentru a-si face vacanta de vara, italienii vin cu solutii pentru a-si petrece timpul liber pe malul marii.

O companie din Modena care produce bariere de plexiglas folosite deja in banci sau restaurante, propune instalarea unor asemenea bariere si pe plaja, in asa fel incat cei care vor sa se bronzeze sa o faca fara a intra in contact cu alte persoane.

Cutiile transparente din plexiglas şi profile de aluminiu au pereti de 4,5 metri, cu un „acces” de la un metru si jumatate.

In urma cu o saptamana am inceput sa ne gandim cum ar arata revenirea la plaja. Ideea are un dublu scop, de a proteja oamenii, dar si de a reporni activitatea in turism. In opinia noastra aceste bariere functioneaza. Deja le producem pentru banci sau restaurante, asa ca ne-am gandit sa extindem folosirea lor in domeniile comerciale. Putem produce barierele in orice marime sau forma”, a spus Claudio Ferrari, proprietarul firmei care fabrica peretii separatori din plexiglas.

O alta idee a italienilor care vor sa iasa la plaja este amplasarea umbrelelor la 3 metri distanta una de cealalta, scrie digi24.ro.

Oricare dintre idei va fi aplicata, cert este ca proprietarii plajelor trebuie sa se reorganizeze: sa interzica zonele de joaca pentru copii si sa tina barurile inchise, iar servirea sa se faca direct pe plaja.

Foto: reppublica.it

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.