Inspectorii de sanatate publica, razii in magazine inainte de Pasti, la Timisoara. Primele rezultate

TIMISOARA. Echipe formate din inspectori ai Directiei de Sanatate Publica si ai Inspectoratului Teritorial de Munca au inceput in urma cu doua zile actiuni de verificare in magazinele mari din Timisoara si din judet.

CITESTE SI: Scandal la Timisoara. Amenintari cu toporul in plina strada 

Au fost vizate marile lanturi de magazine, acolo unde au fost verificate atat conditiile igienico-sanitare, cat si modul in care sunt respectate masurile de prevenire a raspandirii coronavirusului.

Inspectorii DSP nu au descoperit nereguli mari in timpul vizitelor in teren si nu au dat amenzi. Totusi au transmis responsabililor din magazine recomandari care privesc intensificarea masurilor de preventie a infectarii cu coronavirus. Acestia vor trebui sa se asigure ca in magazine nu va exista aglomeratie si ca oamenii respecta regulile de distantare impuse, atat intre ei, cat si fata de angajatii supermarketurilor.

In perioada Sarbatorilor Pascale, cat si dupa aceasta perioada, dat fiind ca sunt in vigoare reguli speciale de pastrare a distantei minime intre persoanele aflate in deplasare si a reducerii drastice a contactelor directe cu suprafetele ce reprezinta riscuri de propagare epidemiologica, aplicabile inclusiv in cazul vizitelor in magazinele apartinand lanturilor comerciale, transmitem o scolicitare publica adresata vizitatorilor spatiilor comerciale de retail de a respecta toate masurile de precautie instituite in magazinele pe care le viziteaza. De asemenea, adresam operatorilor un mesaj prin care subliniem importanta mentinerii starii de vigilenta permanenta in magazine, dar si a aplicarii procedurilor de preventie impotriva riscurilor de propagare a infectiilor, fara nicio exceptie„, transmit reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis.

Actiunile de verificare ale inspectorilor de sanatate publica vor continua si in zilele care urmeaza.

Foto: bzb.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.