Momente emotionante in Saptamana Patimilor. Cea mai mare statuie a lui Iisus Hristos, ‘imbracata’ in haine de medic. Foto si video

In ultimele luni, in intreaga lume, medicii au devenit adevaratii eroi ai zilelor noastre. Peste tot oamenii isi arata pretuirea pentru munca lor neobosita in linia intai a luptei impotriva coronavirusului.

CITESTE SI: Tara din Europa care iese din pandemie. Mii de magazine si gradini publice, redeschise

Brazilienii au vrut si ei sa arate intregii lumi cat le sunt de recunoscatori salvatorilor de vieti. Astfel, noaptea trecuta, celebra statuie a lui Iisus din Rio de Janeiro a fost luminata astfel incat, Mantuitorul sa apara imbracat in haine de medic. In acelasi timp, la baza monumentului a fost proiectat cuvantul „multumesc” in mai multe limbi.

Pe statuie au fost afisate chipurile mai multor cadre medicale, dar au fost proiectate si steagurile tarilor grav afectate de pandemie. In acelasi timp a fost afisat si cuvantul speranta, in limbile fiecaruia dintre state.

Brazilia este cel mai afectat stat de coronavirus din America de Sud, cu un numar de 23.955 de cazuri inregistrate, 2979 de vindecati, dar si 1361 de morti.

Foto: cnn.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.