DSP Timis face noi recomandari pentru Saptamana Mare la Timisoara si in judet, in vreme de pandemie de coronavirus

TIMISOARA. Am intrat in Saptamana Mare, iar gospodinele incep sa isi faca planuri legate de ce vor pune pe masa de Paste. Autoritatile vin cu noi sfaturi pentru toti locuitorii din Timisoara si din judet, astfel incat sa ramana sanatosi si in aceasta perioada a sarbatorilor.

CITESTE SI: Pot scoate copiii la plimbare? Pot merge la parinti de Pasti? E permis la pescuit? Raspunsuri la zeci de intrebari legate de ce avem voie si ce nu, mai ales in perioada sarbatorilor, in vremuri de epidemie de coronavirus

Cum Pastele din acest an il vom petrece in conditii speciale, Directia de Sanatate Publica Timis vine cu un set de recomandari pentru fiecare dintre noi.

In Saptamana Mare toata lumea va merge sa faca cumparaturi pentru masa traditionala de Paste, iar inspectorii sanitari ne recomanda sa iesim purtand manusi si masca, si sa nu intram in magazinele mici in care se afla deja 3 persoane in aceeasi incapere. De asemenea, se recomanda dezinfectarea mainilor atat inainte de intrarea in magazin, cat si la iesire.

Este pastrat si indemnul de a nu cumpara produse in exces, mai ales daca acestea au termen scurt de valabilitate.

Trebuie de asemenea sa ne dezinfectam incaltamintea inainte de intrarea in casa si sa ne spalam pe maini cu apa si sapun in continuare dupa revenirea de afara.

Pentru a-i proteja pe cei dragi noua, trebuie sa pastram o distanta de minim 1,5 metri fata de acestia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.