Slujba in plina pandemie, in Vinerea Mare, la Catedrala Notre Dame

La aproape un an de cand un incendiu violent a distrus mare parte din Catedrala Notre Dame, in biserica devenita un simbol al credintei, s-a tinut o slujba inaintea Pastelui Catolic.

CITESTE SI: Telefoanele mobile, o noua arma in lupta impotriva coronavirusului 

La ceremonia sustinuta de arhiepiscopul Michel Aupetit au participat sapte persoane, unele imbracate in costume de protectie impotriva coronavirusului. Prin aceasta slujba inaltul prelat a vrut sa transmita un mesaj de speranta oamenilor in contextul pandemiei care a afectat si Franta.

In urma cu un an, catedrala ardea, spre stupoarea tuturor. Astazi ne aflam in aceasta catedrala pe jumatate prabusita pentru a va spune ca viata continua„, a spus Michel Aupetit.

Alaturi de arhiepiscop si de cativa preoti, la slujba au participa si actorii Philippe Torreton si Judith Chemla, care au recitat texte religioase, pe acompaniamentul muzica al violonistului Renaud Capucon, scrie hotnews.ro.

Va reamintim, anul trecut, in 15 aprilie, Catedrala Notre Dame a fost cuprinsa de flacari, care au distrus flesa si o mare parte din acoperis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.