Aparati de viituri. Lucrarile care linistesc o multime de suflete in inima Banatului. Foto si video

Oamenii din doua localitati banatene ce tin de una dintre cele mai mari comune din Caras – Severin, vor sta mai linistiti in perioadele cand ploua mult, iar apele se umfla. Administratia Bazinala de Apa Banat este foarte aproape de finalizarea unor lucrari de regularizare a unui curs de apa.

CITESTE SI: Echipamente de protectie de aproape 2 milioane de lei, cumparate de CJ Timis. Au fost procurati si dezinfectanti. Unde vor ajunge 

Echipele de interventie ale ABA Banat au lucrat de la inceputul anului la regularizarea paraului Axin, in zona localitatii Var, ce apartine de Obreja, in Caras-Severin. Lucrarile erau necesare deoarece malurile erau erodate pe o buna portiune, iar in caz de ploi torentiale apele ieseau din matca inundand terenurile si casele oamenilor.

Odata cu realizarea acestor lucrari gospodariile vor fi mai bine aparate.

Inceput in anul 2019, pana acum au fost realizate 98% din totalul lucrarilor prevazute de acest obiectiv de investitii…au fost deja executate: 1700 m de diguri, 3500 m de aparari de mal si 25 bucati de praguri de fund. Scopul urmarit este imbunatatirea scurgerii paraului Axin si apararea impotriva inundatiilor a localitatilor Var si Iaz„, au transmis reprezentantii ABA Banat.

Valoarea totala a proiectului este de 4.6908.000 de lei, banii provenind atat de la bugetul de stat cat si din surse proprii, si urmeaza sa fie finalizat in acest an

https://www.facebook.com/rowater.ro/videos/2930959313653450/

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.