Telefoanele mobile, o noua arma in lupta impotriva coronavirusului

Oameni in carantina sau izolare, scheme de tratament aplicate peste tot in lume, bani investiti pentru gasirea unui vaccin, toate ajuta in lupta pe care o da intreaga lume impotriva coronavirusului. In aceasta batalie ar putea intra si telefoanele mobile.

CITESTE SI: Un singur om a intrat in carantina. A crescut insa numarul celor aflati in izolare la domiciliu la Timisoara si in judet 

Ideea a plecat din Franta, tara ce a intrat in a patra saptamana de carantina pentru a incetini raspandirea virusului. Inginerii francezi lucreaza la o noua aplicatie, ce ar putea avertiza utilizatorii daca au intrat in contact cu o persoana infectata.

Anuntul a fost facut de Cedric O, secretarul de stat francez pentru domeniul digital. El a afirmat ca Franta lucreaza la un proiect numit „StopCovid”, o aplicatie prin bluetooth pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe baza de voluntariat. Eficienta sa va depinde de utilizarea in mod voluntar de catre persoanele care au fost testate pozitiv. Aplicatia va anunta apoi toate persoanele care au fost in contact strans cu acestia ca s-au aflat in prezenta cuiva care s-a identificat ca fiind testat pozitiv la coronavirus.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.