Distractie pe timp de pandemie. Viziteaza telescopul Hubble, planete din afara sistemului solar sau Statia Spatiala Intenationala, toate cu ajutorul NASA

Daca s-au saturat de privit filme, piese de teatru sau de citit carti, romanii aflati in izolare la domiciliu sau in carantina pot incerca ceva nou pe perioada starii de urgenta.

CITESTE SI: Vesti bune. Chinezii au liber sa iasa din case la Wuhan, dar unele restrictii raman in vigoare

Platforma online a Agentiei Spatiale Americane (NASA) ofera mai multe tururi virtuale in cele mai indepartate colturi ale spatiului cosmic. Cei care acceseaza platforma pot experimenta din interiorul unei navete spatiale peisaje cosmice cu planete si stele de la distante greu de imaginat.

NASA a lansat in 2018 simulatorul Go for Flight accesibil prin intermediul aplicatiei Google Expeditions. Platforma ofera posibilitatea unei vizite la Centrul de cercetari ale zborului Armstrong, iar calatoria include un tur al camerei de control, al hangarului in care se afla aeronavele si al rampei de decolare unde sunt in toi pregatirile de zbor.

Oferta NASA include o vizita in Telescopul Spatial Hubble cu imagini din camera de operatiuni a misiunii si cu o prezentare a instrumentelor folosite de astronauti pentru a repara observatorul spatial.

Agentia spatiala ofera un tur si prin sistemul Trappist-1, unde se gasesc sapte exoplanete de marimea pamantului in jurul unei stele care este doar putin mai mare decat Jupiter, scrie descopera.ro.

Si daca vreti sa vedeti cum lucreaza astronautii, puteti face o vizita virtuala pe Statia Spatiala Internationala.

AICI puteti accesa toate tururile oferite de expertii NASA.

Foto: descopera.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.