Vesti bune. Chinezii au liber sa iasa din case la Wuhan, dar unele restrictii raman in vigoare

In timp ce in Europa mai multe state si-au inchis granitele, iar in orase oamenii sunt in izolare la domiciliu sau in carantina, la Wuhan, orasul in care a inceput pandemia de coronavirus, viata incepe sa revina la normal.

CITESTE SI: Adevarul despre masca de protectie, in vremuri de coronavirus, spus de medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Cand trebuie sa o porti si cum te protejeaza. Video

Dupa 11 saptamani de carantina, autoritatile chineze au ridicat unele dintre restrictiile impuse, iar oamenii au putut sa circule din nou liberi.

Odata cu iesirea din carantina multi chinezi s-au indreptat catre gari, sau au urcat in masini si au plecat catre zonele in care locuiesc.

Pe langa circulatia cu masina, cu trenul sau autocarul, de astazi au fost reluate si zborurile, cu exceptia celor internationale si a celor directe cu Beijing.

Chiar si in aceste conditii, cei care ies din Wuhan nu o pot face decat daca obtin un cod QR care sa ateste ca sunt sanatosi si ca nu au intrat in contact cu vreo persoana infectata. Se mentin deocamdata restrictii de intrare in complexele rezidentiale, unde continua sa fie efectuate controale de temperatura, precum si cerinta utilizarii mastilor.

In centrele comerciale, supermarketurile sau parcurile care isi redeschid portile, afluxul de vizitatori va continua să fie limitat. Nu este permisa inca redeschiderea scolilor din provincia Hubei.

Citeste mai multe: AICI

Foto: realitatea.md

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.