Dosar penal deschis in cazul focarului de infectie cu coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timisoara. Anuntul facut de procurori

TIMISOARA. Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara a deschis un doar penal in cazul Maternitatii Odobescu. Procurorii fac cercetari in privinta zadarnicirii combaterii bolilor, dupa ce 10 bebelusi au fost confirmati cu COVID 19, conform primelor teste, respectiv alte 25 de persoane, cadre medicale si paciente, s-au infectat cu coronavirus.

CITESTE SI: De ce s-au lucrat cu intarziere testele bebelusilor de la Maternitatea Odobescu din Timisoara? Managerul Olimpia Oprea: Am primit adrese si amenintari cu dosare penale de la DSP sa lucram cu prioritate cazurile de la Hunedoara

Procurorii s-au autosesizat in acest caz.

In cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobescu a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara”, transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara.

Va reamintim, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a cerut DSP Timis să facă verficări la Spitalul Municipal Timisoara, dupa ce zece nou-nascuti au fost depistati cu coronavirus. Probele au fost recoltate in 1 aprilie, iar testele au fost lucrate in 5 si 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebelusi rezultatele sunt negative.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.