Povestea unei supravietuitoare. A invins si gripa spaniola si coronavirusul. Foto

Daca la finalul pandemiei se va face un film despre tragediile cauzate de coronavirus in lume, printre povestile de viata care ar trebui aratate este si cea a unei italience care in vara acestui an va implini 104 ani.

Ada Zanusso s-a infectat la inceputul lunii martie cu Covid 19 in azilul de batrani in care locuieste in provincia Biella, la aproape 100 de kilometri de Milano. Femeia a fost internata imediat si a inceput lupta cu coronavirus.

21 de oameni care erau cazati in acelasi azil si-au pierdut viata rand pe rand, iar varsta inaintata dadea putine sperante medicilor.

Cumva insa, Ada s-a incapatanat sa ramana in viata, iar dupa aproape o luna a parasit patul de spital, iar la externare a avut puterea sa si zambeasca.

Cineva de acolo de sus a uitat de mine„, a declarat Ada Zanusso pentru ziarul La Repubblica.

Povestea Adei Zanusso este una impresionanta. Femeia care in august va implini 104 este si o supravietuitoare a gripei spaniole, care a facut ravagii in intreaga lume la inceputul secolului 20.

Italianca a devenit astfel cea mai batrana persoana care a supravietuit pana acum coronavirusului, dupa ce alte doua femei in varsta de 103 ani, din Iran si China au scapat si ele de temutul virus.

Citeste mai multe: AICI

Foto: g4media.ro, metro.co.uk

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.