Atentie! Escrocii nu au limite nici pe timp de pandemie. Mail-uri false trimise in numele Politiei Romane

TIMISOARA. Timisorenii sunt avertizati sa aiba grija ce mail-uri primesc in aceasta perioada si sa verifice autorul acestora inainte de a le deschide.

CITESTE SI: Peste 4000 de cazuri confirmate cu coronavirus in Romania, 181 in Timis. Avem aproape 200 de oameni in stare grava la Terapie Intensiva 

In ultima vreme au fost trimise mai multe mail-uri, pe diferite adrese, in numele Politie Romane, in care destinatarii sunt invitati la sediul institutiei pentru o ancheta in desfasurare. Invitatia este chiar semnata de chestorul de politie Liviu Vasilescu, inspectorul general al Politie Romane.

In cadrul mail-ului sunt atasate cateva documente, pe care cei care le primesc sunt invitati sa le deschida pentru a afla despre ce este vorba.

Politistii ii indeamna pe timisoreni sa nu deschida atasamentele, existand posibilitatea ca acestea sa fie virusi care pot infecta calculatorul, iar escrocii pot capata acces la datele destinatarului.

Oamenii legii au demarat deja o ancheta pentru a afla cine este autorul acestor mail-uri si pentru a-l aduce in fata justitiei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.