Ministrul Sanatatii: Pana la 1 iunie ne asteptam la 10.000 de cazuri de coronavirus in Romania

Numarul cazurilor de coronavirus in Romania creste de la o zi la alta, iar autoritatile se asteapta la o triplare a acestora pana la inceputul lunii iunie.

CITESTE SI: Lectia germana in pandemie de coronavirus. Rata mortalitatii e de 1,4% la aproape 100.000 de infectati, pentru ca se testeaza masiv. La Timisoara se fac in jur de 1000 de teste intr-o saptamana

Estimarea ii apartine ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, care spune insa ca se asteapta si la o scadere a numarului de cazuri noi in a doua jumatate a lunii mai.

Noi trebuie sa ne gandim la un varf care merge pana la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei pana la 1 iunie, urmand ca, odata cu a doua jumatate a lunii mai sa vedem o scadere progresiva a numarului de cazuri noi, iar cazurile vindecate sa creasca. In acest context, ne gandim ca dupa 1 iunie sa mergem pana in 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un numar care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor conditii”, a declarat Nelu Tataru intr-o interventie la Antena 3.

Conform unui scenariu matematic prezentat la acelasi post de televiziune, epidemia ar putea fi invinsa pana la 1 iulie, si vor fi inregistrate peste 3000 de decese, scrie economica.net.

La ultima raportare prezentata de autoritati, cea de sambata, in Romania erau 3613 cazuri de coronavirus si 146 de decese.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Estimare total gresita,avand in vedere modul de raspandire si evolutia in celelalte tari,vom avea 10.000 de cazuri inainte chiar si de 1 mai,ce sa mai vorbim de 1 iunie… Sa speram ca se vor face mai multe testari decat in prezent,atunci se va vedea mai bine realitatea.