Incendiu intr-o biserica, cu trei saptamani inaintea Pastelui. Foto

Picturi de valoare si mobilierul din interiorul unei biserici au fost distruse dupa ce un incendiu a izbcunit in interiorul lacasului de cult.

CITESTE SI: Prima transa de cearsafuri si prosoape de unica folosinta, facute de maicute la Timisoara, au ajuns la Terapie Intensiva, la Spitalul Judetean. Mitropolitului Banatului a cumparat 2 km de materiale pentru lenjerii 

Alarma s-a dat vineri dupa-amiaza la Arad, in cartierul Gai. Un barbat care locuia in zona a vazut fum iesind din biserica ortodoxa si a sunat imediat la 112.

La fata locului au ajuns imediat doua autospeciale ale Detasamentului de Pompieri din Arad, care au reusit sa stinga flacarile inainte ca acestea sa cuprinda altarul. Nimeni nu a fost ranit in urma incendiului, insa pagubele sunt importante, din moment ce picturile si o parte a mobilierului au fost afectate.

La sosirea echipajelor de interventie a fost fortata usa iar dupa patrunderea in interior pompierii au constatat ca incendiul se manifesta cu degajari mari de fum, in apropierea altarului. Dupa o interventie de aproximativ o ora, focul a fost stins”, a transmis George Plesca, purtator de cuvant al ISU Arad pentru newsar.ro.

In urma cercetarilor, s-a stabilit ca cel mai probabil incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalatia electrica.

UPDATE: Minunea din biserica si mesajul emotionant al pompierilor dupa ce au oprit un dezastru 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.