Prima transa de cearsafuri si prosoape de unica folosinta, facute de maicute la Timisoara, au ajuns la Terapie Intensiva, la Spitalul Judetean. Mitropolitului Banatului a cumparat 2 km de materiale pentru lenjerii

TIMISOARA. Ajutor de nepretuit pentru spitalele din Timisoara. Zeci de maicute au muncit neobosit in ultimele zile pentru a confectiona cearsafuri si prosoape de uica folosinta pentru unitatile medicale din oras unde se da o lupta apriga pentru salvarea de vieti, in plina pandemie de coronavirus.

CITESTE SI: Medici din Timisoara, detasati in focarele de infectie de la Arad si Deva, pentru a ajuta la combaterea coronavirusului 

Mitropolitul Banatului a cumparat 2 kilometri de material textil ce va fi transformat in lenjerii pentru spitale.

Vineri, prima transa de cearsafuri si prosoape a ajuns la Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva de la Spitalul Judetean, fiind preluate de profesorul Dorel Sandesc.

Urmatoarele loturi de lenjerii care se confectioneaza la Centrul Eparhial vor ajunge in alte spitale din Timisoara si Lugoj.

In total se vor face aproximativ 1000 de cearsafuri si 5000 de prosoape, atat de necesare acum in unitatile medicale greu incercate.

De asemenea, tot in aceste zile Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, Mitropolitul Banatului impreuna cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donatie Spitalului de Psihiatrie din Jebel, unde la cantina au ajuns peste 1000 kg de produse alimentare, 1000 de borcane cu gem si 1400 de iaurturi, dar si alte alimente de baza. Toate acestea vin sa completeze necesarul spitalului pentru asigurarea hranei celor aproximativ 500 de pacienti.

Totodat, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacientii, posibil infectati cu Covid 19, au fost aduse si 6 paturi cu saltele necesare in acest scop.

Mitropolitul Banatului, prin grija fata de cei suferinzi, este un exemplu de indemn la credinta, nadejde, solidaritate si iubire, in aceste vremuri de pandemie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Toată stima și respectul !

  2. Sarut mana,Parinte!!Sa ai sanatate si viata plina de lumina!

  3. Mai bine să fure şi ele ca politicienii, şi le va merge mult mai bine ! Dracu le va lăuda !