O banateanca, prima in lume la lupte

Samurai pe podium! Alina Vuc, vicecampioana mondiala in 2019, a fost desemnata de catre Federatia Internationala de Lupte cea mai buna luptatoare din lume in acest an la categoria olimpica – 50 kg.

CITESTE SI: Iti vor da lacrimile de emotie. Rugaciunea unui pompier din Timisoara, ingenunchiat la statuia Fecioarei Maria 

In urma punctelor acumulate in acest sezon, sportiva originara din Resita a reusit sa o depaseasca in aceasta ierarhie pe marea sa rivala, tripla medaliata olimpica Mariya Stadnik (Azerbaijan), cea care a invins-o in finala Mondialelor din Nur-Sultan. Romanca a adunat 66 de puncte, fata de cele 60 ale azerei. Podiumul mondial este incheiat de ucraineanca Oksana Livach, cu 50 de puncte.

Felicitari, Alina! Asa podium sa fie si la Jocurile Olimpice de la Tokyo in 2021. Succes mai departe, incredere si multa sanatate”, a fost mesajul Comitetului Olimpic Sportiv Roman.

Recent, banateanca, sportiva care era calificata la JO din acest an, a declarat ca nu este foarte dezamagita ca nu va merge vara la Tokyo, declarand ca va avea mai mult timp sa se pregateasca pentru medalia olimpica pe care o asteapta la anul.

Alina s-a nascut la 4 octombrie la Resita, locul de unde s-a si lansat in arena sportiva. Momentan reprezinta clubul CSA Steaua, iar in ultimii ani a devenit dubla vicecampioana mondiala, medaliata de doua ori cu argint si o data cu bronz la Europene si cu aur la Campionatul Mondial Militar.

Foto: prosport.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.