Legatura nestiuta dintre echipa de rugby din Timisoara si ‘ingerii’ care salveaza vieti la Spitalul Victor Babes

TIMISOARA. Fostul finantator al Timisoara Saracens, Dan Dinu, a facut legatura intre primul trofeu al echipei de rugby in noua era cladita chiar de el, un jucator al echipei aflat internat la Spitalul Victor Babes si „ingerii” care lucreaza acolo. Acesta a vorbit insa si de importanta implicarii…

„Primul meu contact cu spitalul Victor Babes, a fost in iarna anului 2011. Trebuia sa disputam prima noastra finala in “Cupa Romaniei” impotriva celor de la Baia Mare. Aveam un sportiv de valoare, care brusc s-a imbolnavit, David Palu. A fost unul din sportivii de la care eu am avut cel mai mult de invatat. Era suspect de o forma de hepatita. Toata echipa era distrusa. Iti lipsea numarul 10. Acel numar 10, care este atat de important in orice joc de echipa. Cu capetele in pamant, am plecat spre Alba Iulia si ne-am intors victoriosi. La intoarcere, lumea ne astepta in centrul urbei, ca sa ne umple de felicitari si sa impartasim impreuna bucuria primei cupe. Baietii au zis, prima data ne oprim la spital la David, sa-i dam medalia de campion. Si asa a fost. Am vazut atunci, 30 de barbati cat muntele, care la intalnirea cu David au izbucnit in lacrimi. David era parte din noi. Acel nod pe care nici macar un Alexandru Macedon nu l-ar fi putut taia. Pentru ca eram noi. Eram o echipa. Era un nod al puterii, al fratiei si al respectului de sine. Cladit prin efort, incredere si suferinta. Noi am plecat. David a ramas intre zidurile spitalului. Noi am sarbatorit. El a plans. Doar doctorii au ramas sa vegheze asupra lui. Si ingerii. Aceiasi doctori si ingeri, ii regasim intre zidurile aceluiasi spital. Doar ca David de aceasta data, e altul. Sa nu-l lasati pe “David” sa moara! Fiti alaturi de spitalul Victor Babes!!
Donatii puteti face in contul:
Asociatia Rugby 4 Timisoara
RO17BRDE360SV26026443600
BRD Timisoara
Noi ne vom asigura ca spitalul Victor Babes va primi aparatura medicala din banii pe care tu ii donezi. Totul va fi transparent si vom justifica totul pana la ultimul leu”, a scris in sambata dimineata Dan Dinu pe pagina sa de socializarea.

David Palu a fost unul din primii jucatori ajunsi in echipa de vis a Timisoarei din zona Oceaniei. Tongalezul a venit la club alaturi de alti jucatori care au scris istorie in tricoul galben-albastru al gruparii banatene de atunci: Makapelu, Pahulu si Kinikinilau.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.