Maldare de gunoaie in unele orase din Europa, unde angajatii de la salubritate nu mai vin la serviciu. RETIM este la datorie in fiecare zi la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Criza coronavirusului afecteaza toate domeniile vietii peste tot in Europa. Mii de morti la nivel continental, oameni in carantina sau izolati in case, aceasta este in acest moment imaginea peste tot pe continent.

Iar odata cu carantina sau izolarea la domiciliu, creste si cantitate de deseuri produsa. In Anglia insa au aparut probleme cu ridicarea gunoiului, deoarece angajatii din domeniu se izoleaza la domiciliu si nu mai vin la serviciu din cauza coronavirusului.

Se intampla in mai multe orase, iar Consiliile Locale incearca  cu disperare sa rezolve problema.

In tinutul Cambridge s-a renuntat la colectarea deseurilor provenite din curatarea gradinilor, pentru ca echipele ramase ale companiilor de la salubrizare sa se concentreze pe ridicarea deseului menajer sau a materialelor reciclabile.

In regiunea Hackney, autoritatile le-au cerut locatarilor izolati la domiciliu sa nu puna niciun deseu rezultat din uzul personal in containerele din afara locuintelor timp de 72 de ore.

O decizie care i-a infuriat pe oameni a fost luata de Consiliul Local din regiuneas Brighton and Hove, carora li s-a transmis ca trebuie sa scape fiecare cum poate de gunoaie. Administratia le-a sugerat celor care au masini si isi duc singuri gunoiul la deponeuri sa preia si deseurile vecinilor. O problema mare este pentru cei batrani, care sunt cei mai vulnerabili in fata coronavirusului si nu au cum sa iasa din locuinte pentru a scapa de deseuri.

Probleme sunt si in zona Trafford, unde municipalitatea deja a anuntat ca este in imposibilitatea de a ridica deseurile.

Probleme sunt si in zona de est a Londrei, unde containerele de gunoi au ajuns neincapatoare, iar englezii isi lasa deseurile langa acestea.

La Timisoara nu e ca in Anglia

Spre deosebire de omologii lor de peste Canalul Manecii, angajatii RETIM isi fac treaba asa cum trebuie. Echipele de salubrizare ies in fiecare zi pe traseu pentru a ridica deseurile de orice fel.

Masinile RETIM ridica atat deseurile menajere, cat si pe cele de carton, plastic sau sticla, si isi respecta programul de lucru.

Lucratorii companiei de salubrizare sunt si echipati corespunzator, cu manusi si masti de protectie.

Foto: dailymail.co.uk

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.