Ar putea sta pana la 15 ani in puscarie. Dosare penale pentru doi iresponsabili, in Timis

TIMIS. Doua dosare penale au fost intocmite in ultimele 24 de ore unor oameni care veneau din strainatate si au mintit in legatura cu tara din care veneau sau au parasit locul de carantina.

CITESTE SI: Barbat suspect de coronavirus internat la Spitalul de Boli Infectioase de la Timisoara. A crescut numarul celor aflati in carantina 

Primul dosar penal a fost intocmit unei tinere din Gorj, care la intrarea in tara in 13 martie si a declarat ca vine din Germania. De fapt femeia s-a intors din Italia, din provincia Bolzano, o zona afectata puternic de Covid-19. Ea a intrat in tara cu un autocar si a fost gasita de politistii din Lugoj intr-o statie din localitate, scrie lugojinfo.ro.

Al doilea dosar i s-a intocmit unei alte persoane, care a intrat in tara in 11 martie si a fost dusa in carantina la un hotel din Sannicolau Mare. Doua zile mai tarziu, aceasta s-a plictisit de stat in hotel si a parasit carantina.

Ambele persoane s-au ales cu cate un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor.

Va reamintim, de joi au intrat in vigoare modificarile in codul penal care prevad pedepse mai mari pentru falsul in declaratii, dar si pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor. Cei care vor fi prinsi risca sa stea in inchisoare intre 5 si 15 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine, 15 ani de pușcărie dar sa stea izolat 23 de ore pe zi sa se învețe minte, sa vadă ce înseamnă adevărată izolare nu sa încerci sa păcălești autoritățile sa nu stai 14 zile izolat.