Dezastru in Italia. 475 de morti de coronavirus intr-o singura zi

Italia a inregistrat, miercuri, un nou record teribil al deceselor intr-o zi, cu 475 de morti, cea mai mare crestere de pana acum. Bilantul a ajuns astfel la aproape 3.000, respectiv 2.978, relateaza AFP. Numarul total se apropie de cel al Chinei, care a inregistrat peste 3.200 de decese.

CITESTE SI: 260 de infectati cu coronavirus in Romania, printre care si copii. Niciun caz nou in judetul Timis 

Varsta medie a celor rapusi de Covid 19 in Italia este de 75,9 ani, barbatii fiind 70% din totalul decedatilor. Dintre cei care au murit, doar 17 persoane aveau sub 50 de ani, toate cu boli grave preexistente, hipertensiune arteriala, diabet sau cardiopatie ischemica. 0,8% din totalul mortilor in Italia nu aveau nicio alta boala inainte de a se infecta cu coronavirus.

Serviciile de sanatate din Italia au inregistrat 4.207 noi cazuri de oameni infectati in ultimele 24 de ore, un numar care nu a mai fost atins pana acum.

Regiunea Milano, Lombardia, plateste pretul cel mai mare, pentru ca aici s-au inregistrat doua treimi dintre decese.

Cresterea numarului de cazuri vizeaza si alte regiuni, respectiv Veneto si Piemont, cu aproximativ 500 de noi cazuri fiecare, sau Toscana, cu o crestere de 300 de cazuri in 24 de ore.

Recordul anterior a fost inregistrat duminica, cu 368 de decese in 24 de ore, un pe care China nu l-a atins niciodata intr-o zi, potrivit rapoartelor oficiale

Foto: ilmessagero.it

Vezi mai jos harta in timp real a raspandirii coronavirusului in toata Romania, realizata de opiniatimisoarei.ro! DA CLICK si poti consulta numarul de infectati, de oameni aflati in izolare sau in carantina din fiecare judet!
Datele se actualizeaza odata cu raportarile Grupului de Comunicare Strategica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.