Control drastic si declaratie pe proprie raspundere ca sa intri in Parchet, la Timisoara. Palatul Dicasterial, ca o fortareata

TIMISOARA. Restrictii fara precedent impuse la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis de teama coronavirusului.

CITESTE SI: Escortati de politisti si jandarmi, romanii care se intorc in tara din zonele rosii de coronavirus sunt dusi in carantina de la frontiera direct in judetele de unde provin 

Reprezentantii Parchetului au luat decizia de a opri activitatea de relatii cu publicul si audiente. Aceasta se suspenda pana la data de 30 martie, cu posibilitatea prelungirii. Oamenii sunt indemnati sa trimita sesizarile, cererile si memoriile prin corespondenta sau folosind mijloacele de comunicare electronice.

Comunicarea actelor procedurale se va realiza cu ajutorul e-mail-ului, cu acordul prealabil al destinatarului.

Accesul in institutie a fost dur restrictionat.

Intrarea persoanelor in sediile parchetelor, cu exceptia personalului propriu si a celui din institutiile sistemului judiciar, de ordine publica si siguranta nationala, se va face numai dupa completarea unei declaratii pe propria raspundere. In cazurile in care, din continutul declaratiei mentionate anterior, rezulta vreuna din situatiile de risc indicate de raspunsul afirmativ la intrebari, conducerea parchetului sau persoanele desemnate vor interzice accesul declarantului. Procurorul de caz poate amana efectuarea activitatilor procedurale care implica contactul direct cu persoanele, in masura in care este posibil fata de urgenta cauzei„, au transmis reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis.

De asemenea, in institutie urmeaza sa fie facuta dezinfectarea si igienizarea spatiilor accesibile publicului si a birourilor personalului.

In Palatul Dicasterial s-au mai luat o serie de masuri extreme, la instante, pentru a tine la distanta coronavirusul. Detalii mai jos!

CITESTE SI: Masuri anti coronavirus in instante, la Timisoara. Cum se judeca procesele

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete