Make it! Race it! Recycle it!, start la inscrieri. Mai multe premii si o noua categorie pentru cursa de la Timisoara. Foto

TIMISOARA. Au mai ramas trei luni pana la editia a cincea a Make it! Race it! Recycle it!, competitia sportiva unica in Romania dedicata Zilei Internationale a Mediului.

CITESTE SI: Si cresele din Timisoara, aflate in subordinea primariei, se inchid de miercuri si pana in 22 martie. Nicolae Robu: Suspendam si toate spectacolele in oras 

Cursa din acest an este programata pentru data de 6 iunie pe canalul Bega, iar participantii sunt asteptati sa isi puna imaginatia la lucru, sa creeze barci care de care mai nastrusnice si sa si intre in cursa de pe Bega. Totul in speranta ca pandemia de coronavirus se va termina pana la inceputul verii, iar competitia se va desfasura conform programarii.

Cursa din acest an vine si cu noutati. Prima dintre acestea este o noua categorie, denumita Carton, in care participantii isi vor confectiona ambarcatiunile din acest material, ce va fi pus la dispozitie de sponsorul competitiei.

O alta noutate este acordarea a 5 premii speciale, ce vor fi stabilite de juriu in timpul competitiei.

Inscrierile se pot face pana cel tarziu in 10 Mai 2019 in limita celor 30 de locuri disponibile. Detalii despre inscrieri pe http://ecostuff.ro/make-it-race-it-recycle-it/ si in regulamentul competitiei. Cei interesati pot urmari evolutia evenimentului si pe Facebook – https://www.facebook.com/events/471591770382106/.

Make it! Race it! Recycle it! este singura competitie de acest gen din Romania si militeaza pentru un stil de viata prietenos cu mediul. Constientizarea importantei protectiei mediului si implicit a colectarii selective si a refolosirii/reciclarii a stat la baza ideii de organizare a acestui eveniment.

Gandit ca un exercitiu de educatie ecologica alternativa, în care participantii învata sa refoloseasca într-un mod care stimuleaza creativitatea si lucrul în echipa, proiectul te scoate putin din zona de confort, incurajeaza gandirea laterala si stimuleaza creativitatea. Ne bucuram ca numarul si diversitatea participantilor creste si speram sa prinda curaj cat mai multi si sa participe la aceasta editie”, au transmis organizatorii de la EcoStuff Romania.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.