Gandit 20 de ani, filmat in mai putin de o luna. ‘Urma’, un altfel de film romanesc lansat la Shopping City Timisoara

TIMISOARA. O disparitie misterioasa, o ancheta a politistilor si un final cu totul neasteptat. Acestea sunt ingredientele filmului „Urma”, lansat la Timisoara de regizorul Dorian Boguta si de actrita din rolul principal, Irina Radulescu.

Povestea incepe in Bucuresti, in casa Anei, al carei frate, pianist al Filarmonicii din Bucuresti, dispare. Comisarul Mihnea Nicoara(Teodor Corban) incepe ancheta, vorbeste cu Ana si sotul ei, cu colegii pianistului Anton(Marin Grigore) si ajunge si la Radu Dogaru(Dragos Bucur), cel care a fost candva cel mai bun prieten al disparutului pana cand Anton i-a furat iubita, pe Eleonora(Madalina Ghenea).

Prin intermediul anchetei comisarului Nicoara, spectatorul incepe sa isi faca o idee despre personajul Anton, fiind ajutat si de flashback-uri, dar si o idee despre cei apropiati lui Anton.

Mai multe despre ce se intampla in film va trebui sa aflati din sala de cinema. Ceea ce va putem spune este ca povestea din „Urma” a plecat de la o disparitie care a avut loc in urma cu doua decenii in famillia regizorului Dorian Boguta. De asemenea filmul incepe si se incheie in acelasi loc, langa barajul Vidraru, iar filmarile au durat doar 27 de zile.

Este un altfel de film romanesc decat este obisnuita lumea sa creada despre filme romanesti. Este un film politist, o ancheta, care din cate am vazut din reactii, te tine. Si cel mai important, cred eu, ca dupa ce vad filmul oamenii isi pun intrebari, si am vazut asta din reactiile spectatorilor, si nu pleaca si stau si discuta despre el. Daca te uiti la un film si dupa aia mai stai o ora si vorbesti despre el, poate ca merita. Am gandit film ca si cum ar avea doua coperti, doar ca cele doua sunt diferite. Sper ca urmatorul film sa vina mai repede de 20 de ani„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, dupa premiera de la Shopping City Timisoara, regizorul Dorian Boguta.

Irina Radulescu, fiica marelui Dem Radulescu, este actrita la Teatrul Mic in Bucuresti, iar „Urma” reprezinta debutul ei pe marele ecran.

La prima intalnire nu citisem scenariul, mi-a povestit Dorian, si m-a atras si povestea in sine, dar mai ales acest biza, pentru ca pana la urma e o poveste bizara. Are mult bizar si se dezvaluie pe parcursul filmului. Cumva, ca actir, nu am gandit-o ca pe o evolutie. Evolutia o percep spectatorul, pentru ca lucrurile i se dezvaluie, dar ea de la inceput porneste cu toate aceste lucruri in ea si deschide cate putin perdeaua ca sa vada spectatorul ce se intampla de fapt. Fiind si primul meu rol in film Dorian m-a incurajat si mi-a dat acea siguranta ca totul va fi bine„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, dupa prima proiectie de la Timisoara, Irina Radulescu.

Pe langa Irina Radulescu, Teodor Corban, Marin Grigore, Madalina Ghenea si Dragos Bucur, in film mai apar Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, Istval Teglas, Codin Maticiuc, Ilona Brezoianu, Sorin Cocis sau Adina Stetcu.

„Urma” poate fi vazut din acest weekend la Cinema City din Shopping City Timisoara.

Foto: realitateadearad.net, medium.com, playtech.ro, news.ro, ebsradio.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.