Cazul numarul 4 de coronavirus confirmat la Timisoara. O colega de clasa a baiatului de 16 ani e infectata

TIMISOARA. La nici 48 de ore de cand un tanar de 16 ani a fost dus la Spitalul Victor Babes dupa ce s-a constatat ca are coronavirus, a fost depistat inca un caz de infectare cu acest virus.

CITESTE SI: ‘Am mers cu tramvaiul la scoala’. Baiatul de 16 ani, infectat cu coronavirus la Timisoara, povesteste prin ce trece. Video 

CITESTE SI: Colegul de banca al baiatului de 16 ani infectat cu coronavirus a venit singur la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Primii 8 oameni scosi din izolare  

Este vorba despre o adolescenta, tot de 16 ani, care este colega de clasa a baiatului si s-a aflat in apropierea acestuia. Anuntul oficial a fost facut in noaptea de joi spre vineri, cand tanara a fost preluata cu izoleta din zona Sagului si transportata la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, la scurt timp dupa ce au venit rezultatele testelor de coronavirus facute de specialisti copiilor din clasa pustiului de 16 ani deja confirmat.

VIDEO: George Stefanita

In cazul celorlalte 25 de persoane asupra carora s-au realizat teste, contacti ai tanarului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele mentionate vor ramane in continuare in izolare la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, conform masurilor dispuse anterior„, se arata intr-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategica.

Odata cu descoperirea acestui nou caz, autoritatile vor demara o noua ancheta epidemiologica vineri dimineata, care vizeaza persoanele ce au intrat in contact cu tanara de 16 ani. Si in acest caz vor fi aplicate masurile de izolare si vor fi prelevate probe. Deja au fost identificati noi contacti, dupa ce reprezentantii Directiei de Sanatate Publica au stat de vorba azi-noapte cu eleva infectata.

Va reamimtim, joi dupa amiaza, un test facut femeii de 38 de ani internata vinerea trecuta cu coronavirus la Timisoara a aratat ca aceasta nu ar mai avea virusul. Tot negativ a iesit si rezultatul testului facut barbatului de 47 de ani care a calatorit alaturi de ea in avionul de Bergamo, si care a fost confirmat marti.

In cazul baiatului de 16 ani internat miercuri la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara, a fost consemnat al doilea test cu rezultat pozitiv, in timp ce rezultatul pentru colegul sau de banca a fost negativ.

Va reamintim, baiatul de 16 ani infectat cu coronavirus la Timisoara a intrat in izolare marti, in 3 martie, atunci cand unchiul lui a fost depistat pozitiv, la 12 zile dupa ce s-a intors cu avionul de la Bergamo si a stat langa femeia confirmata prima cu coronavirus la Timisoara.

Baiatul locuieste in aceeasi curte din zona Traian cu unchiul sau, iar pe timpul izolarii la domiciliu a adultului, acesta a stat destul de mult afara, unde a povestit cu vecinii.

Pe data de 20 a ajuns in tara si de atunci am stat la el in casa. Mai iesea in curte, a iesit in oras, s-a plimbat peste tot. Iesea in curte ca i s-a spus ca are voie in curte. Toti vecinii au stat de vorba cu el, nu numai eu„, a povestit baiatul de 16 ani intr-un video interviu luat pe telefonul mobil de jurnalisti.

Adolescentul a povestit ca vineri a fost ultima oara la scoala, cand a fost depistata pozitiv femeia de 38 de ani cu care calatorise unchiul sau in avion. Atunci insa a mers sa faca niste analize intrucat avea nevoie de ele pentru practica, intrucat este elev in clasa a IX-a la invatamantul profesional. A precizat ca obisnuieste sa mearga cu tramvaiul la scoala.

Vineri (ultima zi la scoala), am fost la analize pentru practica, am fost doar la protectia muncii. Cu tramvaiul merg la scoala„, a spus baiatul.

Au sunat-o pe mama, i s-a spus sa nu iesim din casa. Alaltaieri ne-au facut analize si ieri m-au gasit doar pe mine ca am. De marti sunt izolat, de cand l-au luat pe unchiul meu. Am stat in casa. Nu imi este frica, nu am nimic, ma simt foarte bine, nu am nimic. Nu stiu cum am luat virusul, cred ca a dat ceva gresit la analize, nu stiu cum. Confunda o simpla raceala cu coronavirus. Am doar putin rosu in gat„, a mai declarat tanarul infectat.

Baiatul cu coronavirus a subliniat ca este complet izolat in Spitalul de Boli Infectioase de la Timisoara.

Ma simt foarte bine, nu am nicio problema. Nu vine nimeni, zici ca sunt la puscarie…usa e incuiata. Medicii mi-au luat analizele azi dimineata (joi, n.r). Mi-au spus ca, daca imi ies doua teste negative pot pleca acasa„, a mai declarat pustiul.

Numarul cazurilor confirmate cu coronavirus in Romania se ridica acum la 7.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.