A fost confirmat primul caz de coronavirus in Romania

A aparut primul caz de infectare cu coronavirus din Romania.

CITESTE SI: Raed Arafat si Victor Costache despre primul caz de coronavirus confirmat in Romania: Barbatul nu avea simptome. Sunt in lucru inca 33 de teste din zona 

Persoana infectata este din judetul Gorj, acolo unde un italian depistat cu coronavirus s-a aflat in vizita mai multe zile, saptamana trecuta. Dealtfel, italianul ar fi pacientul zero pentru Romania. Imediat dupa plecarea din tara noastra, cetateanul italian a fost diagnosticat cu temutul virus.

Putem confirma – există diagnosticul virusologic pozitiv realizat la Institutul Matei Balș, confirmat de profesorul Streinu-Cercel. Este vorba de un pacient din grupul de la Gorj„, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan, la Sinteza zilei.

Potrivit acestuia mai există o probă în lucru.

Italianul care a vizitat Romania si a fost confirmat pozitiv la testul de coronavirus este internat in Spitalul din Rimini.

El a intrat in tara pe 18 februarie venind de la Bologna, impreuna cu fiul lui de 10 ani, cu un avion care a aterizat pe Aeroportul din Craiova.

La bord, pe langa echipajul aeronavei se aflau peste 20 de pasageri. Toti urmeaza sa fie testati de autoritati.

De la aeroport, italianul a mers la o firma de inchirieri auto din Craiova. A preluat o masina si s-a indreptat spre localitatea Balteni, din Gorj, unde si-a lasat fiul la socri. A fost apoi intr-o primarie, la o partida de vanatoare si a avut si cateva intalniri de afaceri.

Inca de marti noaptea, autoritatile medicale au mers in zona ca sa ii identifice pe cei care au intrat in contact cu el. Le-au recoltat analize pentru coronavirus si le-au spus sa stea in locuinte 14 zile.

Pacientul confirmat cu coronavirus va fi transferat la Institutul Matei Bals din Capitala pentru a primi tratament.

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, si secretarul de stat Raed Arafat ofera primele explicatii, dupa ce la orele pranzului anuntasera ca la Gorj nu au fost depistate cazuri de coronavirus.

https://www.facebook.com/StirileProTV/videos/1592384667583988/

 

Sursa: Stirileprotv.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.