Pentru ca-si arunca gunoiul in pubelele altora, cei care nu au contracte cu RETIM, arsi la buzunare de politistii locali la Timisoara

TIMISOARA. Amenzi drastice pentru firme si asociatii de locatari din Timisoara care nu au incheiat contracte cu RETIM.

CITESTE SI: 70 de turisti, intre care 15 copilasi cu autism, blocati pe munte, in Banat. Drumul a fost inchis de viscol. E Cod Portocaliu 

Politistii locali au inceput verificarile in mai multe zone ale orasului dupa sesizarile facute de compania de salubrizare.

Mai multe asociatii de locatari sau societati comerciale care nu mai au contracte cu RETIM au fost amendate in ultimele zile.

Dupa primele verificari in teren, politisti locali au dat 8 sanctiuni cu valoare cuprinsa intre 500 si 1000 de lei.

Alti trei oameni au fost amendati de politisti dupa ce un timisorean care locuieste in Calea Sagului a sesizat faptul ca acestia cauta in pubele cu deseuri reciclabile si imprastie gunoaiele in jurul acestora. In cazul celor trei sanctiunile au fost cuprinse intre 50 si 300 de lei.

Politistii locali atrag atentia celor care nu mai au contracte cu RETIM, ca lipsa acestora poate duce la sanctiuni cuprinse intre 500 si 1000 de lei pentru persoane fizice, si pot ajunge pana la 2500 de lei pentru firmele din Timisoara. Actiunile pe aceasta linie continua si in zilele care urmeaza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Mai urmeaza sa ne oblige sa cumpărăm mâncare de unde vrea PLT . In ce lege scrie ca esti obligat să faci contract cu vreo firma de prestari servicii? Sau se taie dreptul de șmecher către anumite persoane??

    • inca unul care arunca deseurile la colt de strada sau pe camp sau in pubelele altora. Scrie in mai multe legi ca responsbilitatea colectarii gunoiului apartiine primariei si aceasta poate concesiona serviciul. Sla fel cum scrie si ca toti producatorii de gunoi trebuie sa incheie contract cu firma castigatoare a licitatiei si ca trebuie sa comunice cantitatile corecte. … Ma rog, tu poti arunca pe camp in continuare ca esti cetatean european.