Drum inchis de viscol in Banat. E Cod Rosu

Viscolul si cantitatea mare de zapada cazuta fac interventiile drumarilor zadarnice. Astfel, un drum din Banat a fost inchis miercuri seara din pricina nametilor si a vantului puternic.

CITESTE SI: Zeci de mii de case, in bezna, in Timis. Vantul puternic a rupt firele de curent 

Este vorba despre DJ 608A, soseaua care duce catre Muntele Mic. Drumul nu este inchis in totalitatea lui, ci doar partial, de la km 24+400m pana in statiunea Muntele Mic, unde acum sunt aproximativ 70 de turisti.

Si pe Muntele Semenic se circula in conditii de iarna, viscoleste, iar stratul de zapada depaseste 30 cm.

Meteorologii au emis miercuri seara o atentionare COD ROSU de vant puternic, ce sufla la rafala si cu 140-170 km/h, spulberand zapada, in Caras – Severin, in zonele inalte. Atentionarea e valabila pana joi dimineata.

Autoritatile ii sfatuiesc pe soferii care circula prin aceasta zona sa aiba masinile echipate pentru iarna, sa reduca viteza, in special in apropierea trecerilor de pietoni, sa curate bine parbrizul luneta si geamurile laterale.

De asemenea soferii sunt sfatuiti sa foloseasca sistemul de iluminare si semnalizare al autoturismului si respecte semnificatia indicatoarelor de restrictionare a accesului in zona si sa nu se aventureze dincolo de barierele instituite.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.