Campion cu repetitie. Laurentiu Danciu este cel mai bun sportiv din Timis si in 2019

TIMISOARA. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis a dat publicitatii clasamentul celor mai buni sportivi din 2019. Daca pana acum erau disponibile topul olimpic si cel olimpic, plus antrenorul anului si echipa anului, pentru 2019 a fost „eliberat” doar Topul Olimpic.

CITESTE SI: Aparitie surprinzatoare in gara la Jimbolia. Nepalezii care au semanat panica pe peron 

Ca si anul trecut, pe primul loc este un canotor. Vorbim despre Laurentiu Danciu, care si in 2018 a fost pe prima pozitie in topul judetean.

Nascut in anul 2000 in judetul Hunedoara, Alexandru Laurentiu Danciu si-a facut rapid un un nume in canotajul romanesc chiar de la o varsta frageda, odata cu venirea in orasul stabatut de Bega. S-a apucat relativ tarziu de canotaj, dar a tras tare, „intr-un an cati altii in zece” si a devenit un canotor polivalent, gata sa sparga barierele si mentalitatile, concurand cu succes in barcile de 2, 4 sau 8.

S-a remarcat prin rezultatele foarte bune obtinute la canotaj la varsta junioratului. A atras atentia antrenorilor lotului national care l-au selectionat pentru a se pregati in Centrul National Olimpic pentru juniori de la Orsova.

In 2017, la Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Krefeld (Germania), s-a aflat in barca de 8+1 care a cucerit medalia de argint. In 2018, la Campionatele Mondiale de juniori de la Racice (Cehia), la doi rame (2-), alaturi de Florin Arteni-Fantanariu, a produs una dintre marile surprize ale competitiei, terminand proba pe primul loc. Romanii s-au impus in finala in fata germanilor Elias Kun si Jasper Angl, medaliati cu bronz in 2017, care au trecut linia de sosire pe pozitia a doua si a campionilor en-titre, fratii gemeni Patrik si Anton Loncaric din Croatia, clasati pe locul 3. In ziua care a precedat finala gemenii Loncaric stabilisera un nou World Best Time de juniori.

Cu cateva luni inainte, la Campionatele Europene de juniori de la Gravelines (Franta), Alexandru Laurentiu Danciu, alaturi de Gheorghe Morar, Denis Nichitean si Andrei Lungu, a cucerit medalia de argint, la patru rame fara carmaci (4-).

Impreuna cu Florin Arteni Fantanaru a fost desemnat sa reprezinte Romania la Jocurile Olimpice ale Tineretului Buenos Aires 2018, in proba de doi rame. Increderea a fost rasplatita din nou, cu o importanta medalie de argint, aurul fiind pierdut la doar cateva sutimi de secunda.

In 2019, Romania a dominat inca o data Campionatele Europene de canotaj Under 23, dupa ce a castigat 9 medalii de aur, una de argint si doua de bronz in finalele disputate la Ioannina (Grecia). Polivalentul Danciu a facut parte dintr-o barca poleita cu aur. Asadar, ambarcatiunea masculina de patru rame fara carmaci (Alexandru Chioseaua, Alexandru-Laurentiu Danciu, Alexandru Matinca, Ciprian Huc, Adrian Munteanu) a obtinut titlul european, dupa ce a castigat finala cu timpul de 6 min 21sec 29/100, invingand Belarus (6min23sec58/100) si Elveţia (6min27sec53/100).

Topul Olimpic 2019

1. Alexandru Danciu, canotaj, CSM Timisoara
2. Cristina Balan, CS Atletics Timisoara, atletism
3. Robert Parge, CSM Timisoara, atletism
4. Vlad Dulcescu, CSM Timisoara, atletism
5. Daniel Popescu, CSM Timisoara, badminton
6. Alexandru Soare, CSM Timisoara, atletism
7. David Halmagean, CSM Timisoara, canotaj
8. Adriana Surupacianu, CSS Bega Timisoara, canotaj
9. Simona Pricop, CSM Lugoj, lupte libere
10. Mark Norbert, CSM Lugoj, gimnastica

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.