Petrecere de Craciun cu robotei dansatori la Everseen, compania care a revolutionat industria de retail din intreaga lume. Momente fabuloase in biroul de la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Dupa ce a muncit cu spor in 2019, echipa Everseen a avut parte de o petrecere de Craciun cu o tematica originala.

CITESTE SI: Everseen, compania care a revolutionat industria de retail din intreaga lume, are birou si la Timisoara. Alan O’Herlihy: ‘Aici e nava mama a cercetarii’ 

Conducerea companiei a organizat un concurs intre robotei. La competitie s-au inscris 4 echipe de elevi de liceu si studenti care au incantat audienta. Wall-E, Cosmo, Lil’ Santa si Robotelul fara nume s-au intrecut in miscari de dans cat mai complexe. Fiecare dintre participanti a avut o sansa sa convinga ca merita sa castige. Juriul, care l-a avut presedinte pe fondatorul Everseen, Alan O’Herlihy, nu a avut deloc o misiune usoara.

A fost o idee venita in doua secunde. In fiecare an avem o petrecere tematica la Timisoara. Anul trecut am avut petrecerea cu circul, in anul anterior am avut un alt concurs, iar acum, avand in vedere ca lucram cu inteligenta artificiala si sunt multi tineri aici, ne-am dorit sa se si distreze. A fost o idee de moment, dar a iesit minunat. Robotii au fost cu adevarat impresionanti. Orasul este unul foarte bun in domeniul ingineriei, cu toate facultatile, cu ingineri celebri in istorie si pentru mine nu este o surpriza sa gasesc asemenea talente aici. Noi am pus la punct un proiect denumit EduSeen, care promoveaza educatia pentru cei care lucreaza in domeniul inteligentei artificiale, pentru copii, asa cum au fost liceenii din aceasta seara, si ne dorim sa promovam acest gen de petreceri cu roboti si in viitor pentru ca asa ei isi vor arata creativitatea si se vor distra, iar asta este cel mai important. Everseen este o companie in care este si distractiv sa lucrezi, dar vrem ca si altii sa vada ca este bine sa fii alaturi de noi, si ma refer aici la clienti, la furnizori, la banci. Aceasta este cultura pe care o promovam aici, sa lucram si sa ne distram„, a declarat pentru  opiniatimisoarei.ro, fondatorul Everseen, Alan O’Herlihy.

Castigatorul intrecerii a fost declarat Darius Dragota, un student in anul I la Politehnica. Tanarul si-a pus creatia sa danseze pe piesa lui Michael Jackson, „Smooth Criminals”. Robotelul a uimit asistenta cu dansul sau, dar si cu o secventa preluata parca din Matrix.

Mi-a luat cateva ore sa il fac, nu stiu, poate 12. Alaltaieri am aflat de concurs de la niste colegi de la facultate si aseara am inceput sa lucrez la el. Problema principala a fost ca imi lipseau componentele. Eu sunt din Arad si a trebuit sa merg la Arad sa-mi iau cele necesare pentru ca tocmai le dusesem acasa. Ideile le-am gasit pe net si le-am implementat. Nimeni nu poate sa fie perfect original tot timpul, inspiratia trebuie sa vina de undeva. Ma voi inscrie si la o viitoare editie, daca aflu mai devreme„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro, Darius Dragota, castigatorul competitiei.

La eveniment au participat si reprezentanti ai Universitatii Politehnica din Timisoara, care au fost si ei impresionati de creatiile participantilor.

Foarte interesant concursul, mai ales ca nu eram obisnuit in perioada de sarbatori sa vin la asa ceva. Mi s-a parut foarte interesant un final de an tehnic si cred ca a incantat pe toata lumea. Au fost niste idei foarte bune. S-a axat fiecare pe robotelul lui, pe miscarile pe care le putea face cel mai bine si a ajutat faptul ca a ales fiecare si melodia. Chiar nu am mai vazut o competitie de genul asta. Toti mi-au placut. Noi stim foarte bine firma Everseen, deoarece colaboreaza cu studentii de la noi din Politehnica„, a declarat la final Florin Dragan, prorector al Universitatii Politehnica Timisoara.

Suntem intr-un moment de relaxare, inainte de sarbatoarea Craciunului si aceasta idee este una binevenita. Este o idee originala, nu am mai vazut asa ceva si sunt foarte impresionat de realizarile colegilor nostri pentru ca am vazut ca avem absolventi si studenti care lucreaza la Everseen. Ei au reusit prin gesturi, prin miscari, sa recreeze perfect mimica. In special robotul Michael Jackson a fost ceva special. Pornind de la aceasta idee s-ar putea crea o serie de evenimente, de concursuri, de ce nu, si la noi la Politehnica, concursuri ale noastre. Voi incerca prin legaturile pe care le am cu Liga Studentilor sa organizam o astfel de competitie care va aduce un plus de faima facultatii noastre, sa atragem studenti, sa ii pregatim si sa ii trimitem catre aceste companii„, a declarat Ciprian Chirila, prodecan al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Compania Everseen a fost infiintata in 2008 de irlandezul Alan O’Herlihy si este specializata in dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor la punctele de vanzare in industria de retail.

Tehnologia dezvoltata de Everseen este folosita in prezent de cinci din primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial si utilizeaza analiza video si inteligenta artificiala pentru a reduce cu pana la 90% omisiunile care intervin la scanare in punctul de vanzare, care anual ajung la un cuantum de 90 de miliarde de dolari.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.