Un nou punct de trecere a frontierei catre Serbia inaugurat in Banat. Foto

Banatenii care vor sa sa mearga in Serbia o pot face acum printr-un nou punct de trecere a granitei.

CITESTE SI: ‘Dati bani pentru Timisoara Capitala Culturala, pentru Centura, ca pierdem timp!’ Cristi Brancovan fata in fata cu premierul Ludovic Orban. Video 

Acesta a fost inaugurat in Caras-Severin. Astfel, carasenii nu vor mai trebui sa mearga pana la Naidas sau Moldova Veche pentru a trece in tara vecina, ci pot trece si prin punctul care leaga Moldova Noua si Golubovac.

Prin noua vama vor putea trece atat autocare cu turisti, cat si masini de transport marfa, pana la limita unei greutati totale de 3,5 tone, in regim de bac si pietonal. Programul de functionare va incepe la ora 6 si se va incheia la ora 20:00.

Lucrarile de amenajare au avut in vedere ca acesta sa intruneasca toate conditiile pentru a fi deschis in regim de trafic international, conform catalogului Schengen. Astfel, punctul de trecere este prevazut de artere de control pentru fiecare sens de intrare si iesire din tara, cabine de control, spatii interioare, echipamente tehnice, precum si IT.

Punctul de trecere de la Moldova Noua este cel de-al treilea din Caras-Severin intre Romania si Serbia si al 10-lea din Banat.

Lungimea frontierei Romaniei cu Serbia este de 546,4 km, iar punctele de trecere deschise traficului international de la granita cu Serbia au fost tranzitate, in acest an, de peste 3.400.000 de calatori (aproximativ 2.370.000 dintre aceştia fiind cetateni UE si 1.030.000 de cetateni non-UE). Totodata, in acest an au trecut frontiera romano-sarba aproximativ 1.245.000 mijloace de transport.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.