Focuri de arma la frontiera, in Timis. Foto

TIMIS. O simpla patrulare a politistilor de frontiera s-a incheiat cu focuri de arme trase in Timis.

CITESTE SI: Sunt cele mai negre sarbatori intr-o familie. Un pompier si fratele lui au murit, la cateva ore distanta, unul dupa altul

S-a intamplat, luni, in apropierea localitatii timisene Valcani. Politistii de frontiera au zarit trei indivizi care veneau dinspre Serbia catre Romania. In momentul in care i-au observat pe oamenii legii, cei trei au luat-o la fuga.
Politistii au scos pistoalele si au tras trei focuri de arma in aer, moment in care fugarii s-au oprit.

La verificari, politistii au aflat ca cei trei au varste cuprinse intre 19 si 34 de ani, ca vin din Egipt si isi doreau sa ajunga intr-un stat din vestul Europei.

De munca au avut si politistii de frontiera de la Jimbolia, care l-au gasit pe un tanar in apropiere de Checea, care mergea catre frontiera cu Serbia. La o verificare mai atenta oamenii legii au aflat ca barbatul are 24 de ani si este din Siria. Omul avea depusa o cerere de azil pe teritoriul Romaniei.

Cei patru migranti au fost condusi la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitanti de Azil Timisoara. Egiptenii vor fi cercetati pentru trecerea frauduloasa a frontierei de stat, in timp ce sirianul este acuzat de tentativa de trecere frauduloasa a granitei.

Migranti prinsi de politisti in plin centrul Timisoarei

Daca politistii de frontiera au avut de lucru cu migrantii, si colegii lor de la Politia Locala au gasit transfugi in Timisoara. Noaptea trecuta, o patrula a zarit doi tineri in apropierea Pietei Unirii, la intersectia strazilor Vasile Alecsandri si Eugeniu de Savoya.

Oamenii legii au vrut sa ii legitimeze, dar cei doi nu aveau acte de identitate. Dupa ce i-au luat la intrebari, politistii au aflat ca cei doi au 28, respectiv 35 de ani, si provin din Bangladesh. Prinderea celor doi migranti vine la numai cateva zile dupa ce politistii locali au mai gasit un indian si doia afgani tot in Piata Unirii.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.