Campionii banateni de ieri, de astazi si de maine au fost sarbatoriti la Timisoara. Foto si video

TIMISOARA. Sala de Conferinte a Bibliotecii Universitatii Politehnica a fost gazda unui eveniment extraordinar. Gala de premiere „Excelenta Banateana in sport”, care face parte din Caravana nationala „Nascut pentru Sport” – un proiect initiat de Asociatia Junior Sport, a adus la fata locului nume uriase ale sportului mondial, dar si legenedele sportului timisean, campionii de ieri, de astazi, precum si campionii de maine, copii extraordinari, cu reusite foarte bune atat pe plan scolar, cat si sportiv.

CITESTE SI: Derby adjudecat de banateni. Informatica Timisoara se impune clar la Deva, contra echipei Autobergamo

Gala a debutat cu intonarea imnului national, care a fost interpretat la trompeta de campionul de motociclism Ionel Pascota.

Nume ca Elisabeta Lipa, Alina Dumitru, Silvia Stroescu, Camelia Macoviciuc, Simona Amanar sau Mihai Leu au adus un plus valoare galei, iar invitatii au fost aplaudati la scena deschisa de sutele de oameni prezenti in sala.

Au fost premiate legendele sportului timisean, chiar daca unele nu mai sunt prezente intre noi, dar care amintirea lor va ramane in memoria noastra, dar si legende care au dus numele Timisului departe: Iolanda Balas Sotter, Henri Rang, Ion Dramba, Ioan Olimpiu Marconi, Lavinia Milosovici, Cosmin Contra, Corina Caprioriu, Dan Paltinisanu, Doina Mot, Camelia Macoviciuc.

Apoi, s-a trecut la cei care au facut recent performanta, sau inca mai sunt in activitate: Simona Amanar, Estera Dobre, Cristian Fenici, Vlad Cotuna, Flavius Biea, Ciprian Balanescu, Florin Posteuca, Eugen Capatana, Adrian Nagel si Benjamin Bodo.

Dupa seniori, a venit timpul tinerilor campioni, care devin cu siguranta ambasadorii Timisului in lume: Brianna Sferlea, Jasmina Ciocoiu, Nini Dica, Roxana Lucaciu. Alin Zicoane, Anca Copos, Cristina Balan, Norbert Marcu, Alexandru Hodosan, Alexandru Danciu, Maria Vlad.

Nu au fost uitati copiii din clasale gimnaziale. In cadrul aceluiasi proiect, dar in campania „Scoala si sport? Da, se poate”, mai multi copii, de la sat si oras au fost adusi la gala si surprins cu premii speciale, deoarece au demonstrat ca pot fi buni si in clasa si pe terenul de sport. Ei sunt: Natalia Dragos, Vlad Stroia, Darius Kiss, Adela Erimescu, Flavian Bolkis, Miruna Husu, Petru Secman, Andrei Olteanu, Timeea Costa, Amelia Iovanut, Natalia Florea, Luca Preda.

In fine, au primit aprecieri prin trofee si diplome speciale si unele personalitati care sprijina sportul si schimbul generatiilor de maine. Laur Jurca, presedintele de la Pheonix Timisoara – judo, este o astfel de persoana.

De peste opt ani, asociatia noastra organizeaza cel mai complex proiect de educatie si cultura sportiva pentru copii. Activitatile noastre sunt foarte frumoase si pline de interes. Este vorba de revista Nascut pentru sport o revista formidabila care promoveaza modele de succes, atat pe marii campioni, cat si excelența juvenila in sport. Are 100 de pagini si noi o oferim gratuit copiilor in scoli. Proiectul Caravana pe judetul Timis a debutat in vara acestui an si va tine pana in vara anului viitor. Unul din punctele culminante a fost aceasta gala de premiere unde am oferit 40 de trofee atat legendelor sportului timisean, seniorilor activi, juniorilor, dar si o suita de trofee speciale deosebite. Avem si campania Da se poate! care a avut loc în Timis. Am identificat copii care au merite deosebite si la scoala, dar si la sport”, a spus sufletul acestui proiect, inimoasa Beatrice Mercado.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.