Locatarii din al doilea bloc evacuat la Timisoara din cauza deratizarii se intorc acasa. Surpriza pe care au gasit-o in usi

TIMISOARA. Autoritatile din Timisoara au anuntat ca permit locatarilor din blocul de pe strada Vaida Voievod nr. 1, cel de-al doilea bloc care fusese evacuat dupa o actiune de deratizare si dezinsectie la un apartament, sa se intoarca acasa. Nu mai exista niciun fel de pericol.

CITESTE SI: A fost arestat patronul firmei care a facut deratizarea in Blocul Mortii cu substante toxice cumparate ‘la negru’ cu 600 de lei la Timisoara 

S-a putut intra chiar si in apartamentul unde s-a facut deratizare si dezinsectie. Chiriasa a fost sfatuita fie sa-si arunce hainele, fie sa le spele la 90 de grade.

In urma masurilor de neutralizare efectuate la imobilul de pe strada Vaida Voievod, nr. 1 si a masuratorilor efectuate de catre echipele CBRN, s-a dispus permiterea accesului persoanelor in locuinte, deoarece nu am mai fost identificate substante toxice”, au transmis reprezentantii ISU Timis.

Locatarii au avut o surpriza cand au revenit acasa, au gasit atarnate de clantele usilor, pliante cu reclama la firma de deratizare si dezinsectie.

 

Va reamintim, autoritatile din judetul Timis au decis evacuarea unui al doilea bloc de locuinte din Timisoara, de pe strada Vaida Voievod, unde chiar luni dimineata a fost facuta dezinsectie si deratizare la fel ca in blocul de pe strada Miorita unde doi copii si mama unuia dintre ei au decedat. Anchetatorii au descoperit ca in acest bloc s-a facut dezinsectie intr-un singur apartament, a carui usa a fost sigilata.

Imediat dupa operatiune, locatarii apartamentului numarul 79 au incuiat usa si au plecat la serviciu.

Specialistii in cercetare chimica au descoperit, intr-o cutie o substanta foarte toxica, ce se elibereaza doar cu autorizatie speciala. Este vorba de Delicia Gastoxin, in forma de tablete rotunde, pe baza de fosfura de aluminiu. Acesta este un insecticid destinat combaterii daunatorilor cerealelor depozitate si a rozatoarelor mari din culturile de camp.

Timisorenii care locuiesc in blocul de pe strada Mioritei, in care au murit cei doi copii si mama unuia dintre ei, nu vor reveni deocamdata in apartamente, unii fiind inca internati in spital. La Spitalul Judetean sunt interanti 9 adulti, iar alti doi sunt evaluati de medici, iar la Spitalul Municipal este internat un adult. In Spitalul Louis Turcanu sunt internati
22 copii, in timp ce alti cinci sunt sub supraveghere.

Trei dintre cei care nu au ramas internati in spital sunt cazati la un hotel din oras, unul la Mitropolia Banatului, iar alti trei la Liceul Silvic.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa se bucure ca n-au gasit afise electorale.