Aquatim organizeaza Conferinta Aquademica, in weekend, la Timisoara

TIMISOARA. Experti din intreaga Europa, cercetatori sau academicieni se reunesc la Timisoara in acest final de saptamana pentru a discuta despre eficienta resurselor energetice si de apa.

In 17 si 18 octombrie, la sediul Rectoratului Universitatii Politehnica Timisoara, se va desfasura CONFERINTA AQUADEMICA 2019, cu tema „Economia circulara in sectorul apei”.

Sesiunile Conferintei isi propun sa contureze calea catre o gestiune mai eficienta a resurselor energetice si de apa, intr-un tablou general complementar cu preocuparile Comisiei Europene pentru economia circulara.

Deschiderea evenimentului va avea loc, joi, 17 octombrie, la ora 10, la Rectoratul Universitatii Politehnica Timisoara.

CONFERINTA AQUADEMICA 2019 se va axa pe implicarea partilor interesate in implementarea masurilor economiei circulare in sectorul apei, in conditiile in care, in ultimii ani, cresterea deficitului de apa ca urmare a urbanizarii sau a schimbarilor climatice, a obligat societatile sa ia anumite masuri de rationalizare a consumului de apa sau de furnizare a apei dupa un anumit program. Cu certitudine, insa, aceasta practica nu garanteaza calitatea vietii la standarde ridicate, indeosebi intr-o realitate a urbanizarii masive. Prin urmare, idei noi si inovatii sunt asteptate, cu interes, in arena sectorului de apa.

Se stie ca nu exista o „singura solutie potrivita pentru toti” in ceea ce priveste rezolvarea problemelor cu care se confrunta operatorii de apa, respectiv pentru lupta cu deficitului de apa din anumite zone geografice. Ca atare, trebuie sa identificam concret problemele din sectorul apei, dar si proiectele de succes din zonele de interes si sa le aducem in fata publicului de specialitate, drept exemple de bune practici si solutii deja testate. Este nu doar o obligatie, ci chiar crezul nostru!„, transmit reprezentantii Aquatim.

Evenimentul este organizat de Aquatim SA, impreuna cu Fundatia Româno-Germana de Mediu Aquademica si are drept parteneri Asociatia Româna a Apei si Universitatea Politehnica Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.