Cod portocaliu in Timisoara si in judet. Masurile anuntate de ISU Banat

TIMISOARA. Alerta de cod portocaliu emisa de meteorologi pentru Timisoara, dar si intregul judet, a facut ca si pompierii sa intre in alerta.

CITESTE SI: Accident in curba. Masina zdrobita de un TIR intrat pe contrasens. Foto

Comitetul pentru situatii de urgenta s-a intrunit la sediul ISU Banat si a luat mai multe decizii avand in vedere avertizarea meteo. S-a hotarat suplimentarea personalului care raspunde la apelurile de urgenta, insa au fost anuntati si pompierii care sunt liberi ca in caz de urgenta ar putea fi chemati la serviciu.

De asemenea, a fost constituita grupa operativa cu incepere de la ora 15, cand a intrat in vigoare codul portocaliu si care va actiona 24 de ore din 24. Un detasament de 20 de subofiteri a fost organizat in cazul in care va fi nevoie sa interventii in zone de risc. Situatia din diferite zone ale judetului va fi monitorizata de fortele de interventie aflate in teren si transmisa Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

De la intrarea sub codul portocaliu, pompierii au fost solicitati in Timisoara pentru indepartarea unor grinzi cazute pe trotuar la cladirea Oncogen de langa Spitalul Judetean, dar si pentru indepartarea unui acoperis de tabla in pericol de cadere pe strada Aries, probleme iscate din pricina vantului puternic.

In judet echipele de interventie au fost chemate pentru stingerea unor incendii de vegetatie la Lugoj, Mosnita Noua sau Clopodia.

Va amintim, Timisoara si judetul Timis se afla sub incidenta unui cod portocaliu de vreme rea pana la ora 21, insa sunt sanse ca acesta sa fie prelungit. In acest interval sunt anuntate averse si intensificari ale vantului sau chiar vijelii. Vantul ar putea ajunge pana la 80-90 de km/h.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.