Fereasca Dumnezeu de vreun incendiu. Zeci de scoli din Timisoara si din judet, fara autorizatie. Anuntul ISU Timis. Video

TIMISOARA. Ca de fiecare data, si anul acesta, o parte din elevii din Timisoara si din judet vor incepe scoala in cladiri care nu au autorizatii de securitate la incendiu.

CITESTE SI: Atentie, soferi! Nu se va circula deloc in centru, la Timisoara, pana la inceperea anului scolar. Anuntul Primariei 

Exista insa si o veste buna. Numarul cladirilor care adopostesc scoli sau gradinite si care nu au aceste avize din partea pompierilor este in scadere. Daca in 2018 era vorba de 97 de cladiri, in acest an 85 dintre ele nu au autorizatia din partea ISU.

La nivelul Timisoarei, din cele 262 de cladiri care tin de 99 de unitati de invatamant, 19 nu sunt autorizate ISU. Dintre acestea din urma, 6 au aviz in vederea primirii autorizatiei, iar alte 13 nu au facut niciun demers in acest sens.

In Timisoara, printre scolile cu probleme se afla Liceul „Bela Bartok”, Liceul Waldorf, Liceul Lenau, Liceul Shakespeare, Scoala nr. 5 sau Scoala nr. 30. O situatie aparte se inregistreaza la Colegiul C. D. Loga, a carui cladire, desi a fost construita inainte 1998, trebuie sa aiba autorizatie ISU, deoarece in 2016 au fost facute modificari la imobil.

La nivelul municipiului Timisoara sunt un total de 19 cladiri care apartin de unitati de invatamant care trebuie autorizate. Pentru 6 dintre acestea a fost depusa documentatia pentru obtinerea avizului de securitate la incendiu, urmand ca la finalul lucrarilor sa fie obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, respectiv certificarea tuturor masurilor de aparare impotriva incendiilor. Chiar in cursul zilei de ieri, la sediul Institutiei Prefectului, a avut loc o intalnire cu Primarul Municicpiul Timisoara si sefa de Serviciu Scoli-Spitale, astfel incat am expus din nou aceste situatii, toate problemele care sunt, si solutii de rezolvare. Este clar, este un interes foarte mare din partea autoritatilor publice pentru intrarea in legalitate„, a declarat Luciann Mihoc, inspector sef al ISU Timis.

Pe langa scolile din Timisoara, pompierii au verificat si scolile din judet si au dar 59 de avertismente, dar si 3 amenzi. Sanctiunile au fost date scolilor din Giera si Dudestii Vechi, dar si unei gradinite, suma totala a acestora ajungand la 17.000 de lei.

Pompierii vor continua verificarile si in perioada urmatoare si spun ca scolile care nu au autorizatie de siguranta la incendiu vor trebui sa afiseze un anunt scris prin care sa transmita acest lucru tuturor celor care le trec pragul. In cazul in care nu este afisat niciun anunt, unitatile de invatamant risca amenzi usturatoare.

O noua campanie de informare in scoli

Odata cu inceputul noului an scolar, ISU Timis va demara o noua campanie de informare si prevenire in scoli, alaturi de Agentia Nationala Antidrog, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane si I.J.J. Timis.

Sub numele de #10pentrusiguranta, in perioada 7-9 septembrie se vor desfasura activitati de informare si prevenire in locuri cu publice, iar incepand cu data din 10 septembrie actiunile, se vor muta in unitatile de invatamant. Campania se adreseaza tinerilor cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani.

Video: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.